دادنامه ای درباره یکی از شرایط صدور گواهی پایان کار

دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی ملکی

شرایط صدور گواهی پایان کار / از جمله شرایط صدور گواهی پایان کار ساختمان پرداخت بدهی به تامین اجتماعی بابت حق بیمه کارگران ساختمانی است.

ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران مصوب ۱۳۸۶/۸/۹ در این باره تصریح داشته است:

ماده ۵. سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت هفت درصد (۷%) حق بیمه سهم بیمه شده (از کارگر) و پانزده درصد (۱۵%) مجموع عوارض صدور پروانه (از مالک) نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند. در صورت عدم تأمین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه ای کارگران با تصویب هیأت وزیران، افزایش سقف مجموع عوارض تا بیست درصد (۲۰%) بلا مانع است.

تبصره ۱. در صورت درخواست متقاضی دریافت پروانه، سازمان تأمین اجتماعی مکلف است حق بیمه کارگران ساختمانی را بر مبنای حق بیمه سهم کارفرما در زمان صدور پروانه ساختمانی تا مدت سه سال و بدون دریافت سود، تقسیط کند. ترتیب پرداخت حق بیمه از طرف دارنده پروانه به منزله رسید پرداخت حق بیمه و اخذ پروانه است. در هر حال صدور پایان کار منوط به ارائه مفاصاحساب می باشد. تأخیر در پرداخت اقساط حق بیمه مشمول جریمه مانند تأخیر پرداخت سایر حق بیمه ها می شود.

تبصره۲. سازمان تأمین اجتماعی مکلف است گزارش عملکرد خود را هر سه ماه یک بار به کمیسیون های بهداشت و درمان، اجتماعی و برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

تبصره۳. مراکز دینی از قبیل مساجد و تکایا، حسینیه ها و دارالقرآن ها از پرداخت سهم کارفرما معاف بوده و سهم کارفرما از محل ماده (۵) قانون تأمین میشود.

لذا از جمله شرایط صدور گواهی پایان کار ، پرداخت حق بیمه موضوع ماده فوق است.

رای دیوان عدالت اداری در خصوص شرایط صدور گواهی پایان کار

صدور گواهی پایان کار،موکول به مراجعه کارفرما به اداره تأمین اجتماعی و پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی به نهاد مذکور می باشد.

شماره دادنامه: ۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۳۰۰۲۷۱         مورخ: ۲۴/۰۳/۱۳۹۳

رأی

نظر به محتویات پرونده (در خصوص اعتراض به تصمیمات و عملکرد غیر قانونی طرف شکایت و الزام به صدور پایانکار) و مستندات ابرازی و دلایل تقدیمی و با عنایت به اینکه طرف شکایت علیرغم ابلاغ مراتب در تاریخ … تاکنون پاسخی ارسال نکرده، شکایت وارد تشخیص و به تجویز ماده ۳۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی مصوب سال ۹۲ دیوان عدالت اداری و نظر به دلایل و مدارک مطروحه حکم به الزام شهرداری به انجام خواسته صادر و اعلام می گردد. رأی صادره وفق ماده ۶۵ قانون فوق الذکر ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ، از ناحیه طرف شکایت قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.

رئیس شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری- محمدی

رأی

ماحصل شکایت شاکیه (تجدیدنظر خوانده) الزام شهرداری طرف شکایت به صدور گواهی پایان کار بوده که شعبه بدوی دیوان به استدلال اینکه شهرداری لایحه جوابیه نداده، حکم به ورود شکایت و الزام شهرداری به صدور گواهی پایان صادر کرده است.

 شهرداری تجدیدنظرخواه در دادخواست تقدیمی متذکر شده که صدور گواهی پایان کار موکول بر مراجعه شاکی به اداره تأمین اجتماعی و پرداخت حق بیمه کارگران در اجرای ماده ۵ قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی است که شاکی در این مورد اقدام نکرده است.

نظر به اینکه شاکیه (تجدیدنظرخوانده) معترف بوده که حق بیمه کارگران را به مرجع دیگری پرداخته، در حالی که حسب اجتماعی بوده است که اقدامی صورت نگرفته؛ علیهذا به لحاظ عدم پرداخت حق بیمه مذکور به سازمان تأمین اجتماعی، تجدیدنظرخواهی شهرداری وارد تشخیص و با نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته، قرار رد شکایت شاکیه صادر شود. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۳ دیوان عدالت اداری- مستشار شعبه

اردلان- مهری

منبع دادنامه : نمونه آراء پژوهشگاه قوه قضاییه

این مطلب با موضوع شرایط صدور گواهی پایان کار ساختمان و لزوم پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی توسط مسعود فریدنی ( وکیل پایه یک دادگستری ) تدوین گردیده است.

مطلب پیشنهادی برای مطالعه:

۱-درباره کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری چه می دانید؟

۲-نحوه شکایت از شهرداریها در دیوان عدالت اداری

۳-رای دیوان عدالت اداری در خصوص شرایط تغییر کاربری اراضی شهری

 

ارسال پاسخ

*