انتخاب وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری برای طرح شکایت در دیوان عدالت اداری

اخبار دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی ملکی

وکیل کمیسیون ماده 100 شهرداری

 وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری دارای چه مشخصه ی تجربی و تحصیلی است ؟ آیا جهت وکالت در دعاوی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و اعتراض به رای کمیسیون ماده ۱۰۰ یا تنظیم متن دفاعیه ماده صد شهرداری ؛ وکیل یا وکلایی که دارای پروانه وکالت دعاوی شهرداری یا کمیسیون ماده ۱۰۰ و سایر کمیسیون های شهرداری باشند ؛ وجود دارد؟

در پاسخ به سوال بالا بایستی گفت بر خلاف روال معمول در برخی کشورها و یا حتی رویه جاری برخی مشاغل حرفه ای مانند پزشکی و مهندسی، در قوانین حوزه وکالت ایران و حتی در تقسیم بندی رشته حقوق در سطوح عالی کارشناسی ارشد و دکتری ، گرایشی به نام حقوق شهری و زیر مجموعه های این حوزه از حقوق ، مانند کمیسیون های شهرداری از جمله کمیسیون ماده ۱۰۰ وجود ندارد.

لذا نه تنها در تحصیلات عالی بلکه در قوانین وکالت و ساختار تشکیلاتی کانون وکلای دادگستری و مرکز امور مشاوران حقوقی قوه قضاییه ، حسب مورد رشته ای به نام حقوق شهری و پروانه وکالتی با عنوان پروانه وکالت در دعاوی شهرداری ( از جمله کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ) تعبیه و پیش بینی نشده است.

بیشتر بدانید : نکات حقوقی اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

پس منظور از عبارت وکیل متخصص کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری یا عناوین مشابه مانند وکیل شهرداری چیست ؟

باید دانست لیست یا فهرستی با عنوان اسامی وکلای دیوان عدالت اداری ، وکلای شهرداری و در اینجا وکلای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری وجود ندارد.

منظور از این عبارات  و به کار بردن آنها توسط ارباب رجوع و یا وکلای دادگستری و بویژه در مورد دسته اخیر یعنی همکاران وکیل ، احتمالاً تجربه کاری و حرفه ای در حوزه وکالت در دعاوی کمیسیون ماده ۱۰۰ می باشد.

بر حسب تجربه کاری و به پشتوانه مطالعات علمی آمیخته با طرح دعاوی مربوط به اعتراض به آرای  کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در دیوان عدالت اداری قبلاً به اجمال، شرحی به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری و وظایف و مسائل مرتبط با آن مطالبی در این سایت ارائه داده ایم.

به هر حال اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری به دو بخش اعتراض درون سازمانی یعنی اعتراض به رأی بدوی کمیسیون و نیز اعتراض به آرای قطعی یا قطعیت یافته کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در دیوان عدالت اداری تقسیم می گردد.

معمولاً در مرحله تجدید نظر رسیدگی درون سازمانی به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری یعنی در مرحله تجدیدنظر ماده ۱۰۰ شهرداری،دادخواهی ذی نفع یا شهرداری در کمیسیون تجدید نظر ماده ۱۰۰ شهرداری ، یا رأی بدوی اساساً تأیید می گردد یا اینکه تغییر دلخواه معترض را در پی ندارد.

بنابراین دادخواهی در دیوان عدالت اداری در مهلت قانونی آخرین حربه و مرحله ذی نفع برای شکستن رأی کمیسیون مورد نظر می باشد.

پیشنهاد وکیل متخصص کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مطالعه مطلب مندرج در این لینک است.

گفتنی است اعتراض شهرداری در دیوان عدالت اداری به جهت اینکه شهرداری دارای شخصیت حقوقی حقوق عمومی است ، پذیرفته نیست.

اما مالک و هر ذی نفع می تواند به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری حسب مورد و بسته به اقامت در ایران یا خارج از کشور در مهلت های سه و شش ماهه اعتراض نماید.

اطلاعات حقوقی و قضایی وکیل کمیسیون ماده صد شهرداری در مورد جوانب و ابعاد فنی و حقوقی مسائل ماده ۱۰۰ و ترتیب قانونی رسیدگی این کمیسیون و البته اطلاع و آگاهی از رویه شعب دیوان عدالت اداری در مورد دعاوی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ، موجب برتری و تمایز وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری نسبت به سایر وکلای دادگستری می گردد.

نویسنده : مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران (وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری )

ارسال پاسخ

*