وکیل تحلفات اداری در دیوان عدالت اداری

دعاوی دیوان عدالت اداری

وکیل تخلفات اداری / تخلفات اداری مرتبه ضعیف تری از جرایم موضوعه کیفری هستند که هر چند ضمانت اجراهای معمول کیفری مانند حبس و شلاق را شامل نمی گردند ولی ممکن است  با اِعمال ضمانت اجراهایی مانند حکم اخراج به خدمت کارمند خاتمه دهند.

وکیل تخلفات اداری

به گفته مسعود فریدنی( وکیل با تجربه در تخلفات اداری و دیوان عدالت اداری) هر چند در این زمینه یعنی دعاوی تخلفات اداری نیز وکالت تخصصی رسمی وجود ندارد اما آن دسته از وکلای دیوان عدالت اداری که با انجام وکالت در دیوان عدالت اداری و با آگاهی از شرایط وکالت در دیوان عدالت اداری و پرونده های تخلفات اداری، به تجربه نسبی در زمینه چنین دعاوی دست یافته اند، عملاً عنوان وکیل متخصص تخلفات اداری را یدک می کشند.

وکیل تخلفات اداری به استناد قانون رسیدگی به تخلفات اداری، تخلفات مذکور را به دو دسته قابل تجدیدنظر و غیر قابل تجدیدنظر تقسیم می نماید.

تخلفات اداری غیر قابل تجدیدنظر

منظور از غیر قابل تجدیدنظر و قطعی بودن این دسته از تخلفات و آرای صادره راجع به آنها، تنها اعلام نداشتن مرحله تجدیدنظر درون سازمانی می باشد.

وگرنه آرای قطعی تخلفات اداری در هر حال ظرف مهلت قانونی در دیوان عدالت اداری قابل شکایت می باشند.

آرای قطعی تخلفات اداری عبارتند از:

اخطار کتبی بدون درج در پرونده

توبیخ کتبی با درج در پرونده

کسر حقوق و فوق العاده شغل با عناوین مشابه حداکثر تا یک سوم از یک ماه تا یک سال

 تنزل مقام و یا محرومیت از انتخاب به پست های حساس و مدیریتی در دستگاه های دولتی و دستگاه های مشمول این قانون.

تنزل یک یا دو گروه و یا تعویق در اعطای یک یا دو گروه به مدت یک تا دو سال

مجازات های قابل تجدیدنظر تخلفات اداری

مجازات های قابل تجدیدنظر تخلفات اداری عبارتند از:

انفصال موقت از یک ماه تا یک سال

تغییر محل جغرافیایی خدمت به مدت یک تا پنج سال

بازخرید خدمت در صورت داشتن کمتر از ۲۰ سال سابقه خدمتی در مورد (مستخدمین) زن و کمتر از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتی در مورد مستخدمین مرد با پرداخت ۳۰ تا ۴۵ روز حقوق مبنای مربوط در قبال هر سال خدمت به تشخیص هیأت صادر کننده رأی.

بازنشستگی در صورت داشتن بیش از بیست سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین زن و بیش از ۲۵ سال سابقه خدمت دولتی برای مستخدمین مرد بر اساس سنوات خدمت دولتی یا تقلیل یک تا دو گروه.

اخراج از دستگاه متبوع

انفصال دائم از خدمات دولتی و دستگاه های مشمول قانون تخلفات اداری

با این حال به گفته وکیل تخلفات اداری ( مسعود فریدنی/ وکیل پایه یک دادگستری در تهران) تمامی آراء بالا اعم از قابل اعتراض یا غیر قابل اعتراض ظرف مهلت های سه و شش ماه ( بسته به اقامت شاکی در ایران یا خارج از کشور) از تاریخ ابلاغ، قابل شکایت در دیوان عدالت اداری می باشند.

پیشنهاد مطالعه: مقاله و تحقیق درباره قانون تخلفات اداری

خدماتی که وکیل تخلفات اداری ارائه می دهد چیست؟

وکیل تخلفات اداری در زمینه امور زیر خدمت رسانی می نماید.

تنظیم لایحه دفاعیه تخلفات اداری

لایحه اعتراض به رأی تخلفات اداری برای رسیدگی در هیأت تجدیدنظر تخلفات اداری

وکالت در دعاوی تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری

درخواست صدور دستور توقف اجرای احکامی مانند اخراج و انفصال از خدمت و تغییر محل جغرافیایی خدمت و سایر احکام تخلفات اداری

درخواست ابطال و نقض رأی تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری توسط وکیل متخصص تخلفات اداری

مشاور حقوقی دیوان عدالت اداری و تخلفات اداری

پیشنهاد می گردد در مورد تنظیم متن دفاعیه تخلفات اداری به نمونه لوایح دفاعیه تخلفات اداری که در بستر اینترنت وجود دارد اکتفا نگردد.

شرایط هر پرونده تخلفات اداری با سایر پرونده ها متفاوت است و اقتضای آن را دارد که برای اعتراض به رأی تخلفات اداری چه اعتراض درون سازمانی و چه اعتراض برون سازمانی( اعتراض به رأی تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری) لایحه دفاعیه در خصوص تخلفات اداری توسط وکیل با تجربه در تخلفات اداری و دیوان عدالت اداری تنظیم گردد.

سوأل: مجازات های تخلفات اداری کدامند؟

به هر حال اگر در بین اسامی وکلای دیوان عدالت اداری در موضع انتخاب وکیل برای تخلفات اداری و اعتراض به رأی هیأت در رسیدگی به تخلفات اداری برآمده اید:

با شماره تلفن: ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷ (مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری) تماس حاصل فرمایید.

در پایان نمونه رأی موفق درباره نقض رأی تخلفات اداری با وکالت مسعود فریدنی ( وکیل تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری) درج می گردد.

نمونه رأی درباره تخلفات اداری با وکالت وکیل تخلفات اداری( مسعود فریدنی)

دادنامه شماره ۹۷۰۹۹۷۰۹۵۹۳۰۱۴۳۹مورخ ۱۳۹۷/۴/۵ شعبه ۲۳تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

تجدیدنظرخواه: مسعود فریدنی به وکالت از آقای...

تجدیدنظر خوانده: بانک…

موضوع تجدیدنظر خواسته: اعتراض به دادنامه شماره ۴۱۹۹-۶/۱۲/۹۶ صادره از شعبه ۲۹ بدوی دیوان

گردشکار: شاکی دادخواستی به طرفیت مشتکی عنه به خواسته نقض رأی هیأت تخلفات اداری تقدیم دیوان عدالت اداری می نماید که پرونده به شعبه بدوی مذکور ارجاع و پس از ثبت نسخه دوم دادخواست و ضمائم آن برای طرف شکایت ارسال که به شرح لایحه جوابیه پیوست دادخواست اقدام به اعلام پاسخ نموده است.

 و در نهایت شعبه بدوی با بررسی دلایل طرفین طی دادنامه معترض عنه رأی به رد شکایت صادر و پس از ابلاغ رأی دیوان تجدیدنظرخواه با تقدیم دادخواست درخواست تجدیدنظرخواهی نسبت به رأی صادره را می نماید.

 و دادخواست تجدیدنظرخواه توسط معاون محترم دیوان به این شعبه ارجاع می شود و پس از ثبت به کلاسه فوق در این شعبه و انجام تشریفات مقدماتی با رعایت مبحث دوم از فصل دوم بخش دوم قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حاکم بر رسیدگی در شعب تجدیدنظر دیوان به دعوا رسیدگی شد.

 و اینک شعبه رسیدگی های انجام شده را کافی تشخیص و ضمن اعلام ختم رسیدگی به شرح آتی مبادرت به انشاء رأی می نماید.

رأی شعبه ۲۳ تجدیدنظر دیوان

نظر به اینکه رعایت مقررات شکلی نظیر رعایت اصل پرونده داری از صلاحیت، احراز صلاحیت اعضاء از جهت قانونی و اتخاذ تصمیم با رعایت حد نصاب لازم رعایت مواعد قانونی و ضوابط و مقررات مربوط به ابلاغ، ارجاع به کارشناسی در موضوعی که جنبه فنی و تخصصی داشته، استعلام از مبادی ذیربط جهت کشف وضعیت، ملاحظه سوابق رسیدگی قبلی، احراز اهلیت قانونی اصحاب دعوی، رعایت مقررات مربوط به امتناع از رسیدگی عدم وجود نقض تحقیقاتی در رسیدگی… و رعایت مقررات ماهوی از جهت تعیین تناسب در تعیین مجازات، منطبق فعل یا ترک فعل ارتکابی با قوانین و مقررات مربوطه توجه به دلایل و مدافعات طرفین، موجه و مدلل بودن رأی یا تصمیم، توجه به آراء قطعی مراجع قضائی که در رسیدگی، توجه به معافیت های قانونی، اعطاء فرصت تدارک دفاع و… از سوی مراجع اختصاصی اداری و نهادهای شعبه قضائی موضوع بند ۲ ماده ۱۰ قانون دیوان الزامی است.

 و عدم رعایت هر یک از این اصول و قواعد شکلی و ماهوی به عنوان ایراد محسوب می شود و تأیید رأی واجد ایراد و نقض از سوی شعبه بدوی بر خلاف تکلیف مقرر در ماده ۶۳ قانون مذکور است لذا از آنجائیکه بر اساس دلایل ارائه شده از سوی تجدیدنظرخواه و مدافعات مرقوم از سوی تجدیدنظرخوانده در خصوص اینکه مادر زن مشمول قانون منع مداخله کارکنان دولت اختلاف نظر وجود داشته و در صورت توجه مادر زن به قانون مذکور موضوع واجد وصف کیفری است.

 بنابراین ایراد مشهود و ملحوظ بوده است و در رسیدگی شعبه بدوی مورد غفلت واقع گردیده است لذا بنا به جهات فوق تقاضای تجدیدنظرخواهی مقرون به صحت تشخیص و با اجازه حاصله از مواد ۶۳ و ۷۱ قانون دیوان ضمن نقض رأی معترض و باالتبع آن رأی مورد اعتراض حکم به ورود شکایت و الزام تجدیدنظرخوانده به رسیدگی مجدد با حضور طرفین و یا لحاظ جهات ذکر شده در این رأی صادر و اعلام می گردد.

 رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری            مستشار شعبه ۲۳ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

علی اکابری                                                     محمدرضا دلاوری

منبع دادنامه :بایگانی شخصی دفتر وکالت

مطلب حاضر با موضوع وکیل تخصصی تخلفات اداری،وکیل برای تخلفات اداری،وکیل تخلفات اداری و مجازات های اداری توسط مسعود فریدنی ( وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران) تدوین گردیده است.

تلفن تماس وکیل: ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

مطالب مرتبط:

۱-بهترین وکیل در دیوان عدالت اداری

۲-مجازات های اداری 

ارسال پاسخ

*