روزهای کاری دیوان عدالت اداری در تهران یعنی مرکز اصلی رسیدگی های دیوان عدالت اداری همانند ایام کاری سایر ادارات سطح شهر تهران است.
بنابراین دیوان عدالت اداری روزهای پنج شنبه و جمعه تعطیل است.و بویژه مراجعین شهرستانی بایستی در برنامه ریزی های خود برای مراجعه حضوری به دیوان عدالت اداری به این موضوع توجه نمایند.
از طرفی جلسات هیات عمومی دیوان عدالت اداری در حال حاضر در روزهای شنبه و سه شنبه هر هفته تشکیل می شود.
هیات عمومی دیوان عدالت اداری با حضور قضات شعب بدوی و تجدیدنظر برای رسیدگی به موضوعاتی مانند درخواست های ابطال مصوبات غیرقانونی ،صدور رای وحدت رویه و نیز صدور رای ایجاد رویه تشکیل می گردد.
بنابراین هر چند روزهای شنبه و سه شنبه از روزهای کاری دیوان عدالت اداری در تهران است ولی چون در این روز قضات در هیات عمومی حاضر هستند،چنانچه قصد مذاکره با قاضی یا قضات شعبه را دارید؛در روزهای سه شنبه مراجعه ننمایید.
سوالاتی مرتبط با پیگیری پرونده ها در دیوان عدالت اداری:
۱-ساعت کاری دیوان عدالت اداری
ساعت کاری دیوان عدالت اداری نیز همان زمان و ساعات اداری معمول در دستگاه های اجرایی است.
البته برخی قضات دیوان در فرض اجازه مذاکره با ارباب رجوع،ساعت معینی را برای ملاقات تعیین نموده اند.
۲-پیگیری حضوری پرونده های دیوان عدالت اداری
باید دانست اصولاً رسیدگی در شعب دیوان عدالت اداری و حتی هیات عمومی دیوان ؛غیرحضوری و به صورت مکاتبه ای انجام می گیرد.
اما برخی شعب دیوان عدالت اداری به شاکی اجازه ملاقات با قاضی را می دهند.پس به صورت محدود و با تدارک توضیح مختصر و مفید ،بهتر است در روزهای کاری دیوان عدالت اداری جهت پیگیری حضوری پرونده به شعبه مربوطه مراجعه کرد.
ناگفته پیداست که اهمیت تنظیم و تدوین دادخواست صحیح و دفاعیات قوی در چنین سبک رسیدگی ای که بدون تشکیل جلسه رسیدگی انجام می پذیرد ،اهمیت زیادی دارد.
بیشتر بدانید : وکیل متخصص دیوان عدالت اداری در تهران و خدمات او
۳-اسامی قضات دیوان عدالت اداری
کنجکاوی مراجعین دیوان عدالت اداری در مورد اسامی قضات دیوان عدالت اداری به طور غیرمعمولی رو به فزونی است!!
متاسفانه دخالت افراد کارچاق کن و غیروکیل در زمینه دعاوی دیوان عدالت اداری و شهرداری ها موجب سرگردانی مردم گردیده است.
حتی از نام قضات دیوان عدالت اداری نیز برای خالی کردن جیب مردم استفاده می نمایند و متاسفانه ارباب رجوع نیز با اتخاذ اقدامات غیرحرفه ای از جمله پرداخت چشم بسته حق الزحمه به فردی که خود را با قضات دیوان عدالت اداری ،آشنا و رفیق ؟! معرفی می نماید،به این وضع آشفته دامن می زند.
باید دانست با توجه جابجایی قضات شعب دیوان عدالت اداری در بین شعب دیوان و سایر مراجع قضایی و نیز جابجایی اخیر شماره شعب دیوان عدالت اداری ،بسنده کردن به آخرین اسامی قضات دیوان عدالت اداری کافی نیست.
بهتر است پس از ارجاع پرونده و تعیین شعبه با مراجعه به دفتر شعبه نام قاضی را جویا شد.
پرسیدن نام و اسامی قضات دیوان عدالت اداری به نظر ما بایستی تنها برای اطلاع از رویه و دیدگاه قاضی مربوطه که سوابق کار او توضیح دهنده و روشنگر آن است موثر است.
۴-دفاتر استانی دیوان عدالت اداری در شهرستانها
شما تنها برای ثبت دادخواست های دیوان عدالت اداری می توانید به دفاتر استانی دیوان در مراکز استانها و یا دفاتر خدمات قضایی الکترونیک(در شهرهایی که این امکان فراهم شده است)مراجعه نمایید.
پس برای پیگیری حضوری می بایست در روزهای کاری دیوان عدالت اداری در تهران به مرکز اصلی دیوان در تهران مراجعه نمود.
بیشتر بدانید: آدرس دیوان عدالت اداری در تهران چیست؟
۵- شعب دیوان عدالت اداری در کجا مستقر هستند؟
شعب دیوان عدالت اداری از شعب بدوی و تجدیدنظر تشکیل شده اند.که در آدرس مندرج در لینک قبل واقع گردیده اند.
شعب بدوی در طبقات اول و دوم و شعب تجدیدنظر در طبقات سوم و چهارم مستقر می باشند.
تجمیع محل شعب دیوان نسبت به وضع گذشته که شعب بدوی در خیابان بهشت و شعب تجدیدنظر در محدوده پل چوبی قرار داشتند، موجب تسهیل پیگیری پرونده های و صرفه جویی در وقت و هزینه هم برای ارباب رجوع و هم برای قوه قضاییه گردیده است.
همچنین دفتر هیات عمومی دیوان عدالت اداری که واحد مرتبط با پیگیری پرونده های هیات عمومی دیوان عدالت اداری است،و نیز شعب اجرای احکام دیوان در طبقه همکف ساختمان دیوان عدالت اداری در تهران مستقر هستند.
برای مطالعه : نمونه رای ابطالی هیات عمومی دیوان عدالت اداری در مورد تغییر کاربری اراضی شهری با شکایت مسعود فریدنی (وکیل دعاوی شهرداری)
۶-بهترین اقدام برای توفیق در دعاوی دیوان عدالت اداری چیست؟
بدون شک در دعاوی دیوان و شهرداری با توجه به پیچیدگی های حقوقی که در بیشتر پرونده های متشکله در این دعاوی وجود دارد ،کمک گرفتن از وکیل باتجربه در دیوان عدالت اداری بسیار موثر است.
چنانچه از نظر حقوقی بر موضوع دعوی اِشراف و آگاهی لازم دارید،بهتر است پس از تنظیم دادخواست و تقدیم آن و وصول جوابیه سازمان یا نهاد طرف دعوی ،لایحه دفاعیه متشاکی را مطالعه و در قبال آن نیز موضع گیری نمایید.
شایان ذکر است برخی شعب اجازه عکسبرداری و یا تهیه فتوکپی از لایحه متشاکی را نمی دهند و تنها به شاکی اجازه می دهند که لایحه را مطالعه نماید.
به هر حال در مورد گرفتن فتوکپی از دفاعیه سازمان متشاکی در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تصریحی نشده است.
با این حال بر مبنای عمومات آیین دادرسی و در راستای حق دفاع طرفین دعوی به نظر می رسد چنین امری مجازاست و رویه اکثریت قریب به اتفاق شعب دیوان عدالت اداری موید این مطلب است.
در پایان اعلام می دارد:شما می توانید برای شکایت در دیوان عدالت اداری در موضوعاتی مانند اعتراض به رای جریمه و قلع و قمع و تعطیلی محل کسب کمیسیون ماده ۱۰۰ ، ابطال اقدامات تملکی دستگاه های دولتی و شهرداری ها ، وکیل ابطال عوارض غیرقانونی شهرداری ها ، وکیل متخصص در ابطال مصوبات دولتی ، شکایت از مصوبه کمیسیون ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی ،ابطال رای تخلفات اداری ، وکیل برای شکایت از تعزیرات حکومتی ، شکایت از اداره آب بابت مجوز چاه آب کشاورزی ، وکیل شکایت از رای گزینش ، شکایت از شهرداری بابت پروانه ساختمان ، ابطال رای کمیسیون ماده ۵۵ و کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری و سایر دعاوی شهرداری و دیوان عدالت اداری با ما تماس بگیرید.
از ارائه مشاوره رایگان معذوریم.
بیشتر بدانید: درباره وکیل امور شهرداری جهت شکایت از شهرداری تهران،کرج و سایر شهرداریها
آنچه بیان شد با محوریت موضوع روزهای کاری دیوان عدالت اداری در تهران و پیگیری پرونده های دیوان عدالت اداری توسط مسعود فریدنی ( وکیل دیوان عدالت اداری در تهران )نوشته شده است.
نویسنده : مسعود فریدنی
وکیل پایه یک دادگستری در دیوان عدالت اداری
تلفن تماس: ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷
25 دیدگاه
با سلام
در سال ۹۵در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری شرکت نمودم .آزمون مرحله اول را سازمان سنجش برگزار نمود (البته سنجش صرفا برگزار کننده بود و حدنصاب قبولی را شورا تعیین می نمود).در مرحله سنجش قبول شدم و کارنامه ی قبولی هم اکنون نیز در سایت سنجش قابل روئیت است.به آزمون شفاهی علمی و تجربی راه پیدا نمودم و پس از گذر از آن مرحله کلیه مراحل گزینش و مصاحبه عقیدتی را با موفقیت سپری کردم .حال پس از گذشت دو سال که منتظر دریافت نامه کارآموزی خود بودم هیئت رئیسه جدید شورای عالی مصوبه ای را به عنوان اصلاحیه تصویب کرده اند و نتایج آزمون سنجش را تغییر داده اند و ۷۰۰داوطلب را در این مرحله مردود کرده اند و می فرمایند چون نمره سنجش شما کمتر از حد نصاب جدید تصویب شده است پس شما مردودید .آیا با توجه به خصوصی بودن شورای عالی کارشناسان رسمی و مداخله این شورا در نتایج سازمان سنجش و تغییر آن ،امکان تنظیم دادخواست به نحوی که دعوا در دیوان عدالت مطرح شود وجود دارد؟یا فقط دادگاه عمومی صلاحیت رسیدگی را دارد؟
سلام-چون شورای عالی مورد اشاره شما جزو مراجع دولتی نیست با توجه به صلاحیت عام دادگاه های عمومی ،در دادگاه های حقوقی طرح دعوی نمایید.
با سلام
اینجانب از سال ۱۳۶۹ لغایت ۱۳۷۳ در شرکتی مشغول به کار بوده ام . چند ماه اول کارکرد و ۲ سال آخر را برایم سابقه بیمه در تامین اجتماعی ثبت کرده اند لیکن از سال ۷۰ و ۶ ماهه اول سال ۷۱ را سابقه برایم محاسبه نشده است . حال ازآنجائی که شرکتی که در آن مشغول بوده ام یکی است و شعبه تامین اجتماعی هم یکی است و گواهی شغلی هم از شرکت دارم آیا میتوانم نسبت به یک و نیم سال محاسبه نشده اقامه دعوا نمایم .
با تشکر . امینی
سلام-بله علیه کارفرما در هیات تشخیص اداره کار شکایت کنید و بر اساس رای هیات تشخیص یا در صورت اعتراض به این رای،طبق رای هیات حل اختلاف ،به تامین اجتماعی مراجعه کنید برای احتساب سابقه و پرداخت حق بیمه -مستند اقامه دعوی بابت حق بیمه و بیمه پردازی : ماده ۱۴۸ قانون کار– کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون مکلفند براساس قانون تامین اجتماعی ، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند.
سلام.من از سال ۸۶ در داروخانه های وابسته به دانشگاه علمپزشکی شاغل بودم در پایان سال ۹۵ بدون هیچ تخلفی قرارداد بنده رو تمدید نکردن کمیته کار دانشگاه بعداز شکایت بنده رای داد که بازگشت به کارم بلامانع هست اما دانشگاه برای حمایت از مدیر خودش که مسئول داروخانه س کاری در جهت برگشت من به داروخانه نمیکنه.به دیوان شکایت کردم اما هنوز رای ندادن اگر حضوری مراجعه کنم تاثیر داره؟
سلام-هر چند رسیدگی در دیوان عدالت اداری به صورت غیرحضوری انجام می شود،اما در عمل بسیاری از شعب اجازه می دهند ارباب رجوع با قاضی یا قضات،ملاقات و صحبت نماید.
باسلام
لطفا ادرس دیوان عدالت اداری را برای پیگیری دادخواست قرار بدید
سلام -آدرس دیوان عدالت اداری برای پیگیری و مراجعه حضوری : تهران ، اتوبان ستاری شمال ، بلوار مخبری ، نبش خیابان ایران زمین/ همین طور می توانید از درگاه خدمات الکترونیک قضایی( adliran.ir) و در قسمت پیگیری پرونده ها،آخرین وضعیت پرونده را به صورت غیرحضوری ملاحظه نمایید.
سلام، من چند سال پيش در از كارفرمام به دليل اينكه بيمه من رو رد نكرده بود از طريق اداره كار شكايت كردم پارسال ديوان عدالت رأي قطعي صادر كرد كه بيمه با توجه به اختيارات قانوني كه داره موظفه سابقه بيمه من رو رد كنه ولي زماني كه به بيمه رفتم گفتند چون كارفرمات كد كارگاهي نداره و ما آدرس جديدش رو نداريم انجام نمى ديم رفتم ديوان رأي رو گذاشتم اجرا، ماه آذر جلسه نظارت بر اجرا گذاشته بودن ديروز رفتم روند پرونده ام رو در سايت چك كردم نوشته ( وقت نظارت به لحاظ ضرورت استعلام تجديد براي بهمن تعيين شد) اين يعني چي؟
سلام از بابت تاخیر در پاسخ گویی ( به علت مشغله کاری) پوزش می طلبم.
احتمالاً در مهلت یک ماهه که شعب اجرای احکام برای اجرای رای به سازمان محکوم علیه مهلت می دهند،اقدامی انجام نشده و اخطار دادند جهت ادای توضیح حضوری در خصوص عدم اجرای رای
سلام من کارمند اداره دولتی با ۱۵ سال سابقه کار.
مدتی قبل به اتهام اختلاس توام با جعل ۲ پرونده برام تشکیل شد یکی دادسرا یکی هیات تخلفات اداری.
هیات رای به اخراجم دادند. اعتراض کردم تجدیدنظر هم اخراج را تایید کرد.
اما دادسرا برای کلیه اتهاماتم قرارمنع تعقیب صادر کرد.
حالا دیوان دادخواست دادم. به نظر شما چه تصمیمی می گیرند؟
درود بر شما / از بابت تاخیر در پاسخ گویی پوزش می طلبم.
هر چند صدور حکم برائت از مراجع کیفری ،ملازمه ای با صدور حکم برائت در تخلفات اداری ندارد،با این حال با ارائه دادخواست و لوایح قوی به شعبه رسیدگی کننده دیوان،در درجه اول برای گرفتن حکمی که در نهایت منتهی به تبرئه از اتهام تخلفات اداری گردد و در وهله بعد،تعیین مجازات خفیف تر از اخراج می توان به مقدار زیادی امیدوار بود.
سلام وقت بخیر
دادخواست اعتراض به حکم صادره توسط یکی از ادارات و صدور دستور موقت ۲۵ اسفند به یکی ازشعب دیوان ارجاع و ثبت شده و۲۶ اسفند وقت رسیدگی برای اردیبهشت ۹۹ تعیبن و ثبت شده ولی هنوز در خصوص دستور موقت ابلاغیه ای برای من ارسال نشده صدور دستور موقت با توجه به مراتب فوق چقدر طول میکشه؟؟ سپاس از پاسخگویی حضرتعالی
سلام میبخشید از بابت تأخیر در پاسخگویی-اگر تا الان مشکل حل نشده ،خدمتتون عرض می کنم که اگه حالت عادی کاری باشه،معمولا تا یک هفته پس از ارجاع پرونده به شعبه،در مورد دستور موقت اظهارنظر میشه-ولی به خاطر مشکلات جاری(معضل کرونا)بستگی به فعال بودن شعبه مربوطه داره
سلام
من در تاریخ ۹۵/۷ ترک کار کردم به دلیل ابتلای پسرم به اتیسم و برای درمان وی که دوساله بود و و در ۹۵/۱۲ سازمان تامین اجتماعی آگهی اخراج رو در روزنامه رسالت چاپ کرده که من متوجه نشدم امسال که اوضاع پسرم بهتر شده ،در تاریخ ۹۸/۵ به دیوان شکایت کردم و رد شکایت شد به دلیل گذشت زمان از زمان ابلاغ تا طرح شکایت در دیوان
به نظر شما با توجه به اینکه ابلاغ سازمان قانونی بوده و به دست من نرسیده میتونم در هیئت تجدید نظر طرح شکایت کنم ؟ و چقدر ممکنه رای مثبت بگیرم ؟
سلام -بله حتماً تجدیدنظرخواهی نمایید -در ابلاغ قانونی،اصل بر عدم اطلاع مخاطب هست
باسلام میخواستم بدونم آرای صادره از شعب تجدیدنظر دیوان عدالت که قطعی هم میباشد قابل تغییر هست یا نه؟
سلام-از طرق فوق العاده یعنی اِعمال ماده ی۷۹،اعاده ی دارسی و اعلام اشتباه قضات صادر کننده ی رای حسب مورد و در فرض وجود شرایط آنها استفاده نمایید.در صورت قبول هر یک از موارد بالا ،رای قطعی نیز نقض می گردد.
باسلام میخواستم بدونم بعداز ابلاغ رای قطعی،چقدر زمان داریم تا درخواست اعاده دادرسی بکنیم؟وآیا مهلت مشخصی داره؟
سلام-بله اعاده دادرسی در دیوان عدالت اداری نیز مقیّد به مهلت هست-مبدأ مهلت بیست روزه،با توجه به مواد ذیل الذکر از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تعیین می گردد:
ماده ۹۸- در مورد احکام قطعی به جهات ذیل میتوان دادخواست اعاده دادرسی تقدیم نمود:
الف– حکم، خارج از موضوع شکایت صادر شده باشد.
ب- حکم به میزان بیشتر از خواسته صادر شده باشد.
پ- در مفاد حکم، تضاد وجود داشته باشد.
ت- حکم صادر شده با حکم دیگری در خصوص همان دعوی و اصحاب آن، که قبلاً توسط همان شعبه یا شعبه دیگر صادر شده است، متعارض بوده بدون آن که سبب قانونی موجب این تعارض باشد.
ث- حکم، مستند به اسنادی باشد که پس از صدور، جعلی بودن و یا عدم اعتبار آنها به موجب حکم مراجع صالح قانونی ثابت شده باشد.
ج- پس از صدور حکم، اسناد و دلایلی به دست آید که دلیل حقانیت درخواست کننده اعاده دادرسی باشد و ثابت شود اسناد و دلایل یاد شده در جریان دادرسی در اختیار وی نبوده است.
ماده ۹۹- مهلت تقدیم دادخواست اعاده دادرسی به شرح زیر است:
۱-در مورد بندهای «الف» تا «پ» ماده (۹۸) این قانون، بیست روز از تاریخ ابلاغ رأی شعبه
۲-در خصوص بندهای «ت» تا «ج» ماده (۹۸) این قانون، بیست روز از زمان حصول سبب اعاده دادرسی
سلام ببخشید چه روزی میتونیم قاضی شعبه رو ببینیم
سلام.اگر اجازه صحبت بدهند، غیر از روز سه شنبه مراجعه نمایید.
سلام
درخصوص اعلام نتایج نهایی آزمون استخدامی به دیوان عدالت اداری از طریق دفتر خدمات قضایی دادخواست بدوی دادم و بیش از یک سال هنوز نتیجه دادخواست من نیومده از دفتر خدمات قضایی پیگیر شدم گفتن شماره پرونده بهتون بدیم خودتون پیگیری کنید بی زحمت من رو راهنمایی کنید از چه طریق پیگیری کنم
سلام
برخی شعب، اجازه می دهند که ارباب رجوع با قاضی صحبت نماید.می توانید به شعبه سر بزنید.روزهای سه شنبه، پنج شنبه و شنبه تشریف نبرید.
سلام .خیلی هم سپاسگذارم خدا برکت دهد شما را لطفا کردید.