نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی

دعاوی حقوقی دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی ملکی

نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری موضوع مطلب حاضر است.عوارض تغییر کاربری و عوارض تفکیک اراضی در شهرها از جمله مهمترین عوارض شهرداری ها هستند.

سوال این است که نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری خواه عوارض تغییر کاربری دارای عنوان عوارض تغییر کاربری از آموزشی به مسکونی ، عوارض تغییر کاربری از فضای سبز به مسکونی و یا مانند دادنامه زیر عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی باشد،چگونه است.

به گفته وکیل دعاوی شهرداری در دیوان عدالت اداری(مسعود فریدنی) مبنای بحث این است که شوراهای اسلامی شهرها هر ساله در دفترچه عوارض سالیانه شهرداری میزان عوارض از جمله عوارض تغییر کاربری را مشخص می نمایند.

نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری

شهرداری به استناد مصوبه شورای شهر عوارض مورد نظر را از مودیان مطالبه می نماید مودی(یعنی کسی که از نظر شهرداری باید عوارض بپردازد).

برخی موارد مودیان عوارض یا در مورد میزان عوارض شهرداری و یا اساساً در مورد اصل پرداخت عوارض ،شکایت دارند.

و می دانیم که کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری یا کمیسیون موسوم به عوارض شهرداری به تمام اختلافات مربوط به عوارض شهرداری رسیدگی می نماید.

در پرونده زیر مودی به رای کمیسیون ماده ۷۷ در دیوان عدالت اداری شکایت نموده است.

شعبه رسیدگی کننده قائل به انجام مقدمه این امر یعنی ابطال مصوبه شورای شهر در مورد پرداخت عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی است.

با این حال در مورد نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری ،استدلالات و راهکارهای حقوقی دیگری نیز می توان ارائه داد.

پیشنهاد مطالعه: وکیل متخصص امور شهرداری

 دادنامه در مورد نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی

چنانچه شورای شهر ، دریافت عوارض از جمله عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی را تصویب نماید، کمیسیون ماده ۷۷ مکلف است براساس مصوبه شورای شهر عمل نماید و ابطال آرای کمیسیون های شهرداری که بر مبنای شورای شهر اتخاذ شده اند، منوط به ابطال مصوبات مربوطه می باشد.

دادنامه : ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۵۱۰۰۱۷۶

رای بدوی

اقایان م.و و ع.م ابطال رای کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری [ منطقه ۲ شهرداری گرگان ] به شماره … را خواسته اند ، با صرف نظر از اینکه مشتکی عنه علیرغم ابلاغ مراتب در تاریخ … تاکنون پاسخی ارسال نکرده، مع الوصف و نظر به اینکه اولا – رای کمیسیون بر مبنای مصوبه شورای اسلامی شهر صادر شده و مادام که مصوبه ابطال نگردد، نمی توان رای کمیسیون را ابطال نمود.

 ثانیا – علاوه بر اینکه شاکیان کپی همه سوابق شکایت و نتیجه آن را تقدیم نکرده اند، وضع اجرای رای شعبه ۷ دیوان مبنی بر تغییر کاربری مشخص نیست.

 ثالثا – دادنامه شماره … مورد استناد نامبردگان صادره از هیات عمومی دیوان عدالت اداری مربوطه به مصوبه شورای شهر تهران است.

 علیهذا در وضع فعلی قرار رد شکایت صادر می گردد.

قرار صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری – مستشار شعبه

رای تجدیدنظر

خلاصه جریان پرونده : شکات به شرح دادخواست تقدیمی نسبت به رای صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها به شماره … مبنی بر محکومیت به پرداخت مبلغ ..‌. ریال بابت عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی همجوار تراکم متوسط اعتراض و درخواست نقض آن را نموده اند و در توضیح شکایت اعلام نموده اند که پس از تغییر کاربری ملک براساس رای شماره ۱۱۵ – ۱۱۴ – ۸۸/۲/۲۱ شعبه هفتم و مصوبه کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهرسازی و معماری استان گلستان به جهت دریافت پروانه ساخت به شهرداری مراجعه نمود که شهرداری مبلغ مذکور را مطالبه نمود و پس از این امر به کمیسیون ماده ۷۷ مراجعه که اقدام به صدور رای مذکور نموده است.

 در خصوص اعلام وقوع اشتباه بیّن خلاف قانون در دادنامه شماره ۱۰۱۳ – ۹۱/۳/۲۱ موضوع پرونده کلاسه … صادره از شعبه ۳۰ دیوان عدالت اداری که به موجب آن قرار رد شکایت صادر گردیده است، با توجه به مفاد اوراق و محتویات پرونده ، نظر به اینکه اولا- دادنامه صادره مغایرتی با آرای وحدت رویه اعلامی و صدر ماده ۱۰۰ و بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها ندارند.

 ثانیا – کمیسیون ماده ۷۷ مکلف بوده است بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر به شماره  ۸۶/۲۵۴۴۲/۳ – ۸۶/۱۱/۱۱ عمل نماید؛ همچنین شهرداری ، بنابراین رای صادره مصون از اشتباه تشخیص و به استناد مواد ۱۰ و ۱۸ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۸۵ و ماده ۱۲۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ ، ضمن رد اعلام وقوع اشتباه ، دادنامه صادره عینا تایید می گردد.

 رای صادره قطعی است.

دادرس شعبه اول تشخیص دیوان عدالت اداری – مستشاران شعبه

منبع دادنامه:نمونه آراء پژوهشگاه قوه قضاییه

این مطلب با موضوع نحوه اعتراض به عوارض تغییر کاربری از درمانی به مسکونی و در ارتباط با شکایت از کمیسیون ماده ۷۷ و میزان سهم شهرداری از تغییر کاربری اراضی توسط وکیل دیوان عدالت اداری در تهران(مسعود فریدنی) تدوین گردیده است.

تلفن تماس:۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

 

ارسال پاسخ

*