اعتراض شخص ثالث نسبت به توقیف اموال

دعاوی حقوقی

اعتراض شخص ثالث نسبت به توقیف اموال ، در جایی که توقیف اموال در اجرای قرار تامین خواسته باشد به چه ترتیب است آیا اعتراض شخص ثالث نسبت به توقیف مال در قالب شکایت کیفری انجام می گیرد یا بر اساس اعتراض به قرار تامین خواسته؟

 

در این باره اداره حقوقی قوه قضاییه،نظریه ای صادر نموده که در زیر درج می گردد:

سوال: پس از صدور قرار تأمین خواسته و انجام اقدام اجرایی مربوط و توقیف پلاک ثبتی متعلق به خوانده، خواهان طرح دعوای ماهیتی نمی نماید و خوانده نیز با توجه به تبانی قبلی با خواهان جهت رفع اثر از قرار تأمین اقدامی نمی کند. محکوم  له دیگر در پرونده اجرایی دیگری، با توجه به بازداشت قبلی آن پلاک، جهت وصول به حق قانونی خود نمی تواند هیچ اقدامی به عمل آورد. در چنین فرضی، آیا محکوم له موصوف می تواند تقاضای رفع اثر از تأمین اولیه را که برمبنای تبانی احتمالی میان طرفین این پرونده صادر شده، بنماید؟

نظریه اداره کل حقوقی قوه قضاییه به شماره۱۷۷۵/۹۲/۷ ـ ۱۲/۹/۱۳۹۲ درباره اعتراض شخص ثالث نسبت به توقیف اموال

در فرضی که خواهان قبل از اقامه دعوی به تجویز ماده ۱۱۲ قانون آیین دادرسی در امورمدنی درخواست تأمین خواسته نموده و با صدور قرار تأمین خواسته و علیرغم انقضاء مهلت ده روزه اقدام به تقدیم دادخواست ننموده و خوانده نیز درخواست لغو قرار تأمین خواسته را نمی نماید، اشخاص ثالثی که قرار مذکور مخل حقوق آنها شده نظیر طلبکاران خوانده حق شکایت و اعتراض به قرار مذکور را با توجه به اطلاق ماده ۴۱۸ قانون آیین دادرسی مدنی دارند و دادگاه صادرکننده قرار در این قبیل موارد بدون رعایت تشریفات دادرسی نسبت به موضوع رسیدگی و اتخاذ تصمیم می کند.

مستندات قانونی درباره اعتراض شخص ثالث نسبت به توقیف اموال

ماده ۱۱۲ :در صورتي كه در خواست كننده تامين تا ده روز از تاريخ صدور قرار تامين نسبت به اصل دعوا دادخواست ندهد ، دادگاه به درخواست خوانده ، قرار تامين را لغو مي نمايد .

ماده ۴۱۸ :در مورد ماده قبل ، شخص ثالث حق دارد به هر گونه اي راي صادره از دادگاههاي عمومي ، انقلاب و تجديد نظر اعتراض نمايد و نسبت به حكم داور نيز كساني كه خود يا نماينده آنان در تعيين داور شركت نداشته اند مي توانند به عنوان شخص ثالث اعتراض كنند.

بیشتر بدانید : شرایط پرداخت خسارت احتمالی در تامین خواسته چیست؟

ارسال پاسخ

*