نمونه رای تصرف عدوانی حقوقی و تاثیر مالکیت در دعوای تصرف عدوانی

دعاوی حقوقی دعاوی ملکی

نمونه رای تصرف عدوانی حقوقی / نمونه رای تصرف عدوانی که در زیر درج می گردد ، حاوی مفادی است که برای تنظیم دادخواست رفع تصرف عدوانی حقوقی و لایحه در پرونده تصرف عدوانی می توان از آن استفاده نمود.

دعوی تصرف عدوانی و سایر دعاوی تصرف مانند رفع مزاحمت و ممانعت از حق را با شرایطی می توان در قالب شکایت کیفری نیز مطرح نمود.

تکلیه اصلی نمونه رای تصرف عدوانی زیر بر تفاوت اثرگذاری مالکیت ملک مورد دعوی در دعوای مالکیت و دعاوی تصرف است

نمونه رای تصرف عدوانی حقوقی

تاثیر مالکیت در دعوای رفع ممانعت و مزاحمت از حق

رسیدگی به دعاوی رفع ممانعت و مزاحمت از حق مستلزم احراز مالکیت خواهان نیست.

دادنامه : ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۳۲۰۰۶۸۴

رای دادگاه بدوی – نمونه رای تصرف عدوانی حقوقی 

در خصوص دعوی خواهان آقای ه .س با وکالت آقای ح.ز به طرفیت خوانده آقای ع.ع به خواسته حکم به رفع تصرف و اعاده به وضع سابق و تخریب دیوار فعلی و بازسازی دیوار حائل و تمامی خسارات و هزینه های دادرسی و حق الوکاله به شرح مندرج در دادخواست و نیز در خصوص دعوی جلب ثالث مطروحه از سوی خواهان آقای ه .س با وکالت آقای ح.ز به طرفیت خواندگان ۱- م.الف ۲- ه .الف ۳- ع.ع به خواسته جلب خواندگان ردیف اول و دوم به پرونده شماره ۸۰۰۲۵۵/۱ شعبه ۱۰۹ نظر به محتویات پرونده ، از جمله پاسخ استعلام ثبتی به عمل آمده از اداره ثبت اسناد و املاک شمیران که مالکیت رسمی برای خواهان در آن اعلام نشده است.

بنابراین دادگاه خواهان را در طرح دعوی مطروحه ، ذی نفع ندانسته و مستند به ماده ۸۹ ناظر بر تبصره ۱ ماده ۸۴ ق.آ.م ، قرار رد دعوی خواهان را صادر و اعلام می نماید. راُی صادره حضوری بوده و ظرف بیست روز از تاریخ قابل اعتراض در دادگاه تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۱۰۹ دادگاه عمومی و حقوقی تهران

رای دادگاه تجدیدنظر – نمونه رای تصرف عدوانی حقوقی

در خصوص تجدیدنظر خواهی آقای ه.س به طرفیت آقایان ع.ع و م.الف و ه.الف نسبت به دادنامه شماره ۹۱۰۵۲۴ – ۹۱/۶/۲۸ شعبه محترم ۱۰۹ دادگاه عمومی حقوقی تهران ، که به موجب آن راجع به دعوی تجدیدنظر خواه به طرفیت تجدیدنظر خوانده اول به خواسته حکم به رفع تصرف و اعاده وضع به حال سابق و تخریب دیوار فعلی و بازسازی دیوار حائل و تمامی خسارات و هزینه دادرسی و نیز دعوی جلب ثالث مطروحه علیه تجدیدنظر خواندگان ، به لحاظ عدم مالکیت تجدیدنظر خواه، قرار رد دعوی صادر شده است.

دادگاه با عنایت به اینکه همان گونه که تجدیدنظر خواه نیز در لایحه تجدیدنظر خواهی خود آورده است ، بنا به مستفاد از مواد ۱۵۸ الی ۱۷۶ از قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ، در دعوای تصرف عدوانی و مزاحمت و ممانعت از حق مالکیت مدعی شرط نیست

 لذا و نظر به اینکه قرار تجدیدنظر خواسته ، بدون لحاظ مراتب صادر شده است ، مستنداً به قسمت اخیر ماده ۳۵۳ همان قانون ، ضمن نقض قرار تجدیدنظر خواسته ، پرونده برای رسیدگی ماهوی به دادگاه محترم صادر کننده قرار عودت می شود.

رئیس شعبه ۳۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

منبع دادنامه : نمونه آراء پژوهشگاه قوه قضاییه

تدوین : مسعود فریدنی – وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در دعاوی ملکی

مطلب مرتبط: وکیل متخصص در امور ملکی

ارسال پاسخ

*