معیارهای انتخاب وکیل برای دیوان عدالت اداری چیست؟

دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی ملکی

وکیل برای دیوان عدالت اداری / شاکیان از تصمیمات ، اقدامات و آرای کمیسیون های اداری ، عمومی و دولتی جهت احقاق حق خود در مقام انتخاب وکیل برای دیوان عدالت اداری بر می آیند.

وکیل برای دیوان عدالت اداری در تهران

نکته اینکه آیا برای تعیین وکیل جهت اقامه دعوی در دیوان عدالت اداری  ، راهنما یا فهرست رسمی از وکلای دیوان عدالت اداری وجود دارد ؟

پاسخ روشن این است که هیچ لیست رسمی راجع به اسامی وکلای دیوان عدالت اداری و وکیل جهت دیوان عدالت اداری وجود ندارد.

در حال حاضر تنها تجربه ، تبحر و دانش وکلای با تجربه دیوان عدالت اداری است که تعیین کننده این موضوع است که چه وکیلی و بر اساس چه معیاری از مهارت بیشتری در دعاوی دیوان عدالت اداری و شهرداری ها برخوردار است.

به نظر می رسد چنین وضعی موجب ایراد خسارت به نیازمندان خدمات حقوقی می گردد زیرا موضوع فاقد شفافیت لازم است.

یک فرد غیر حقوقی معمولاً از تشخیص سطح علمی و تجربی وکلایی که مدعی تبحر و دانش و تجربه در دیوان عدالت اداری هستند ، ناتوان است.

راه اصولی ، منطقی و علمی همانطور که بارها در این سایت بیان شده ، آن است که حرفه وکالت دادگستری در ایران تخصصی گردد.

برای  نمونه دسته ای از وکلا صرفاً دارای پروانه وکالت در دعاوی خانوادگی ، گروهی در دعاوی و امور ملکی ، عده ای دارای پروانه وکالت در حقوق شهری و بالاخره در زمینه امور اداری و دیوان عدالت اداری نیز فهرست مشخصی از اسامی وکلای دیوان عدالت اداری در دسترس باشد.

بدون شک در چنین وضعی انتخاب وکیل جهت دیوان عدالت اداری ساده تر و دقیق تر خواهد داشت.

 روشن است که تخصصی شدن وکالت در حوزه های یاد شده و از جمله در پرونده های دیوان عدالت اداری ، مستلزم طی دوره های آموزشی و حتی آزمون های ویژه هر یک از گرایش ها و حوزه های تخصصی مزبور می باشد.

آنچه در حال حاضر ، معمول و بر مبنای تجربه و دانش بالاتر برخی همکاران نسبت به سایر وکلای دادگستری مصطلح شده و از برخی وکلا به عنوان وکیل دیوان عدالت اداری یاد می شود ، ناشی از سابقه وکالت در پرونده های دیوان عدالت اداری است.

مطلب کاربردی : سهم شهرداری از تفکیک زمین در شهرها چقدر است؟

با این حال متأسفانه برخی وکلای دادگستری و بویژه برخی مؤسسات حقوقی که اساساً ارائه کار آنها با شبهه قانونی مواجه است ؛ بدون داشتن حداقل اطلاعات در دعاوی دیوان عدالت اداری ،طوری به ارباب رجوع القاء می نمایند که گویی غیر از آن وکیل یا مؤسسه حقوقی ، هیچ وکیلی توان طرح شکایت در دیوان عدالت اداری را ندارد.

وقتی در نگارش عبارت طرح تفصیلی مرتکب غلط املایی شده و از آنان به عنوان طرح تفصیلی !؟ یاد می نمایند ، چگونه می توان بر دانش و تجربه آنها در زمینه دیوان عدالت اداری و امور شهرداری ها در دیوان عدالت اداری ، صحه گذارد ؟

نمونه کار موفق وکیل دیوان عدالت اداری : ابطال مصوب شورای شهر راجع به وضع عوارض کسب و پیشه برای دفاتر وکالت و دفاتر حقوقی

مسائل تخصصی مانند مباحث پیچیده شهرداری ها از جمله در زمینه تملک اراضی ، اعمال حقوق مالکانه و احراز وقوع تخلف شهرداری و موضوعات پر اهمیتی مانند اعتراض به رأی اخراج یا انفصال از خدمت صادره از تخلفات اداری ، رأی منفی هیأت های گزینش برای تبدیل وضعیت استخدامی یا ورود به خدمت ، رأی منفی کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی و شکایت از مصوبات شوراهای شهر و مقامات و دسنگاه های اجرایی و دولتی و هیأت وزیران ، مانند موضوعات و دعاوی پر شمار و تکراری مطروحه در دادگستری نیستند که هر کس مدعی تخصص و تجربه در آنها باشد.

به هر روی متأسفانه ارباب رجوع پرونده های دیوان عدالت اداری و کاربران اینترنت معیار های دقیق و روشنی جهت انتخاب وکیل برای دیوان عدالت اداری ندارند.

به بیان بهتر سازمان وکالت و تشکیلات رسمی کانون وکلا به جهت فقدان مستند قانونی از ارائه لیست رسمی به عنوان اسامی وکلای دیوان عدالت اداری ، خودداری می نماید.

و چنین وضعی موجب می گردد که وکیلی که تاکنون در دیوان عدالت اداری طرح شکایت ننموده است برای اولین بار به وکالت از شاکی در دیوان طرح دعوی نماید.

پذیرفتنی نیست که بگوییم درصد و احتمال موفقیت چنین وکیلی با همکار دیگر او که فرضاً دارای ۲۰ فقره وکالت در دیوان عدالت اداری و در موضوعات مختلف و بویژه موضوع پرونده امر است ، یکسان و برابر است.

وکیل با سابقه و با تجربه دیوان عدالت اداری بر نکات و مسائل مهمی که قضات دیوان عدالت اداری بدانها حساس و توجه می نمایند ؛ واقف است.

این دفتر با تکیه به تجربه کاری و دانش مکفی برای طرح شکایت از شهرداری و سازمان های دولتی و کمیسیون های اداری در دیوان عدالت اداری آماده پذیرش وکالت در پرونده های دیوان عدالت اداری از جمله در زمینه دعاوی و موضوعات زیر می باشد.

۱- شکایت از رأی کمیسون ماده ۱۰۰ شهرداری در دیوان عدالت اداری

۲-اعتراض به رأی هیأت های تخلفات اداری در دیوان عدالت اداری

۳- اعتراض به اقدامات تملکی شهرداری و دستگاه های اجرایی

۴- شکایت از شهرداری برای گرفتن جواز ساخت(پروانه ساختمان)

۵- ابطال پروانه ساختمانی

۶- شکایت از مصوبات غیر قانونی شوراهای اسلامی شهرها

نمونه کار موفق وکیل تخصصی دیوان عدالت اداری : ابطال مصوب شورای شهر باغستان درباره عوارض تغییر کاربری توسط مسعود فریدنی

۷- اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری

۸- اعتراض به رأی کمیسیون باغات و نظر شورای شهر

۹- اعتراض به رأی کمیسیون مشاغل مزاحم ( کمیسیون موضوع بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری )

مقاله مرتبط : درباره کمیسیون موضوع بند ۲۰ ماده ۵۵ قانون شهرداری

۱۰- گرفتن رای احراز وقوع تخلف شهرداری

۱۱- مطالبه بهای ملک از شهرداری و دستگاه مجری طرح

۱۲- شکایت از رأی گزینش

۱۳- اعتراض به رأی کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیر زمینی

۱۴- مطالبه بهای ملک بواسطه از دست دادن قابلیت انتفاع در جریان عبور خطوط انتقال برق

۱۵- گرفتن رأی احراز وقوع تخلف دسنگاه های دولتی

۱۶- تبدیل وضعیت استخدامی مستخدمین دولت

۱۷- اعتراض به آرای صادره از هیأت های اداره کار

۱۸- اعتراض به آرای هیأت های مالیاتی

۱۹- اعتراض به رأی شورای رقابت

۲۰- شکایت از آرای تعزیرات حقوقی

از اعلام نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کلیه کاربران گرامی بویژه حقوقدانان عزیز استقبال می نماییم.

این مطلب با موضوع وکیل با تجربه در دیوان عدالت اداری ،وکیل خوب دیوان عدالت اداری و وکیل برای دیوان عدالت اداری تدوین گردیده است.

 

نویسنده : مسعود فریدنی

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی در تهران

تلفن تماس : ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

 

ارسال پاسخ

*