مرجع تشخیص تغییرکاربری کشاورزی چیست؟

دعاوی حقوقی دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی ملکی

مرجع تشخیص تغییرکاربری کشاورزی یا به بیان بهتر مرجع رسیدگی به موارد ضروری تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها،کمیسیون موضوع تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ هاست.

بدون شک نظریه کمیسیون مذکور از جمله آراء کمیسیون های اداری است که در دیوان عدالت اداری قابل شکایت است.

اما همانطور که در دادنامه زیر ملاحظه می گردد ،معمولاً شعب دیوان عدالت اداری در مورد آن دسته آرایی که جنبه کارشناسی و فنی دارند،دخالت قضایی کمتری می نمایند.

رای دیوان عدالت اداری درباره مرجع تشخیص تغییرکاربری کشاورزی

تشخیص موارد ضروری کاربری اراضی زراعی و باغ ها به عهده کمیسیون ماده ۱ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی می باشد و نظریه این کمیسیون در حکم نظریه کارشناسی و غیر قابل امعان نظر قضایی است.

دادنامه: ۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۳۰۰۵۱۷

رای بدوی

نظر به اینکه تبصره ۱ ماده ۱ قانون فوق [ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها] تشخیص موارد ضروری تغییر کاربری اراضی زراعی و باغ ها به عهده ماده ۱ قانون مزبور می باشد و نظریه مزبور به منزله نظرکارشناسی می باشد که مطابق رای وحدت رویه شماره ۶۱ – ۷۷/۳/۲۳ صادره از هیات عمومی دیوان عدالت اداری ابطال نظریه کارشناسی فاقد وجاهت می باشد، بنابراین دعوی مطرح شده غیر وارد تشخیص و مستندا به مواد ۱۱ و ۶۳ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکم به رد شکایت شاکی صادر و اعلام می گردد. رای صادره ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در شعب محترم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

رئیس شعبه ۲۸ دیوان عدالت اداری

رای تجدیدنظر

خواسته آقای ج.الف به وکالت از طرف آقای ع.ح به طرفیت سازمان جهاد کشاورزی ، ابطال تصمیم مورخ ۸۹/۱۰/۲۱ کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات و ابطال نظریه شماره … مورخ ۹۱/۱/۲۱ سازمان جهاد کشاورزی استان می باشد، خواسته اول مطروحه در دادخواست تقدیمی به شعبه ۳۸ بدوی دیوان موضوع تصمیم تبصره یک قانون مارالذکر و خواسته دوم نظریه سازمان مذکور موضوع تبصره ۲ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی … بوده است‌.

دادنامه صادره از شعبه ۳۸ به شماره ۹۰۳۵۰۰۸۰۵ مورخ ۹۲/۱۱/۲۶ در راستای رسیدگی به خواسته دوم شاکی ابطال نظریه سازمان جهاد کشاورزی می باشد که نظریه مذکور به موجب تبصره ۲ قانون حفظ کاربری اراضی … به منزله نظریه کارشناس رسمی دادگستری است و مشمول رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری به شماره ۶۱ مورخ ۷۷/۳/۲۳ می باشد. لذا قرار صادره در این مورد موافق موازین قانونی صادر شده و ایراد و اشکالی که موجب فسخ آن باشد وجود ندارد.

مستندا به ماده ۷۲ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ ، ضمن رد تجدیدنظر خواهی قرار صادره تایید و ابرام می گردد. لکن در خصوص خواسته اول مطروحه در دادخواست بدوی شعبه ۳۸ بدوی ، دیوان نفیا و یا اثباتا اظهار نظری ننموده است که این شعبه موجهه با تکلیفی باشد .

رای صادره قطعی است.

مستشاران شعبه سوم دیوان عدالت اداری

منبع دادنامه : نمونه آراء پژوهشگاه قوه قضاییه

این مطلب با موضوع مرجع تشخیص تغییرکاربری کشاورزی توسط مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تدوین گردیده است.

تلفن : ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

بیشتر بدانید: مرجع رسیدگی به درخواست تغییر کاربری زمین های شهری چیست؟

 

ارسال پاسخ

*