نمونه دادنامه در خصوص اعتراض به عوارض شهرداری

دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی ملکی

اعتراض به عوارض شهرداری یکی از دعاوی مهمی است که در قالب شکایت از رای کمیسیون ماده ۷۷ مطرح می گردد.

اما باید دانست بر اساس قانون دیوان عدالت اداری رای کمیسیون ماده ۷۷ از ناحیه مردم تنها در مهلت های سه و شش ماهه (بسته به اقامت در ایران یا خارج) قابل طرح می باشد.

از سویی وقتی شخصی مدعی ناحق بودن عوارض تعیینی است راه حقوقی متعارف نپرداختن عوارض و ثبت دادخواست اعتراض به رای کمیسیون ماده ۷۷ در دیوان عدالت اداری ضمن درخواست صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای رای تا صدور رای نهایی از دیوان است.

در دادنامه زیر ملاحظه می گردد که شاکی ترتیب پیش گفته را مراعات ننموده و رای به ضرر وی صادر شده است.

نمونه رای در خصوص اعتراض به عوارض شهرداری

اعتراض نسبت به عوارض تعیین شده، در صلاحیت کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری می باشد. در صورت عدم مراجعه شاکی به کمیسیون و پرداخت عوارض تعیین شده، به فرض ورود ضرر به شاکی، وی به ضرر خود اقدام نموده و شهرداری مسئول ورود ضرر محسوب نمی شود.

دادنامه: ۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۳۰۰۶۵۷         مورخ: ۲۹/۶/۱۳۹۳

رأی بدوی

در خصوص شکایت م.ج با وکالت ف.الف به طرفیت شهرداری گلستان به خواسته فوق الشعار (اعتراض به رأی شماره… کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری)؛ با توجه به مجموع محتویات پرونده و اسناد و مدارک ابرازی، نظر به اینکه ایراد و اعتراض مؤثر و موجهی که موجب نقض و ابطال رأی معترض عنه گردد ارائه و اقامه نگردیده است و با توجه به لایحه دفاعیه شماره… طرف شکایت رأی کمیسیون به طور صحیح صادر و مغایرتی با موازین قانونی نداشته و تخلفی از مقررات قانونی که موجب تضییع حقوق شاکی شده باشد، مشهود نیست. بنابراین، شکایت شاکی غیر موجه تشخیص و به استناد مواد ۳ و ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۳، حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره در اجرای ماده ۶۵ از قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب سال ۱۳۹۲، ظرف بیست روز قابل اعتراض در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری می باشد.

رئیس شعبه ۲۸ دیوان عدالت ادری

پراینده شهرستانی

رأی تجدیدنظر

قانونگذار در تصویب قوانین این حق را به مؤدی داده است که در مواردی که عوارض تعیین شده از جانب شهرداری را در مواردی که عوارض تعیین شده از جانب شهرداری را مخالف مقررات و قوانین بداند به کمیسیون موضوع ماده ۷۷ قانون شهرداری شکایت می نماید، عدم مراجعه شاکی به کمیسیون و پرداخت عوارض تعیین شده به فرض ورود ضرر به شاکی اقدام وی به ضرر خود می باشد.

به عبارت دیگر، شهرداری ضرر زننده و مسئول ضرر به شاکی نمی باشد. این قاعده فقهی که ریشه عقلی نیز دارد، حاکم به موضوع بوده و رأی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری، موافق با موازین و مقررات قانون صادر شده است. بنا به مراتب مذکور ایراد و اشکال مؤثر و موجهی که موجب نقض دادنامه صادره از شعبه ۲۸ دیوان عدالت اداری باشد، ارائه نشده است. به استناد ماده ۷۱ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲، حکم به رد تجدیدنظرخواهی و تأیید رأی شماره… مورخ ۳۰/۷/۹۳ صادر و اعلام می دارد. رأی صادره قطعی است.

رئییس شعبه سوم تجدیدنظر دیوان عدالت اداری- مستشار شعبه

اردلان- عاشوری- مهری

منبع دادنامه: نمونه آراء پژوهشگاه قوه قضاییه

این مطلب با موضوع زمان اعتراض به عوارض شهرداری توسط مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی تدوین گردیده است.

تلفن تماس: ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

مطالب مرتبط:

۱- درباره شکایت از رای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری

۲-وکیل شهرداری و دعاوی مهم شهرداریها

 

ارسال پاسخ

*