مراحل درخواست طلاق از طرف زن کدامند؟

دعاوی حقوقی

درخواست طلاق از طرف زن، بر خلاف طلاق از طرف مرد، به جهت استثنایی بودن نوع طلاق، پیچیدگی ها و موانع حقوقی و قضایی زیادی دارد.

مراحل درخواست طلاق از طرف زن

اطلاع از مراحل درخواست طلاق از طرف زن ، برای بانوانی که قصد اقامه دعوی طلاق دارند یا حتی قصد دارند به وکیل پایه یک دادگستری که در پرونده های طلاق باتجربه است وکالت دهند، می تواند به درک چشم انداز روند رسیدگی دادگاه و حتی تصمیم گیری در مورد طرح یا عدم طرح دادخواست طلاق کمک شایانی نماید.اگر مشاوره و فرآیند طرح دعوی طلاق،به صورت اصولی انجام گیرد می توان مراحل زیر را برای درخواست طلاق از طرف زن برشمرد:

۱-گرفتن وکیل متخصص طلاق برای طرح درخواست (دادخواست)طلاق از طرف زن

درخواست طلاق از طرف زن باید مستند به دلایل و مدارکی باشد که به استناد آن دادگاه خانواده به اقناع وجدانی دست یابد که حسب مورد ادامه زندگی برای زوجه بواسطه بروز عسر و حرج با سختی روبرو شده و یا اینکه بر اساس شروط ضمن عقد و …شرایط مطلقه شدن زن و رهایی وی از قید زوجیت فراهم گردیده است.

اما تشخیص اینکه کدام یک از اسباب طلاق از طرف زن مانند عسر و حرج و تحقق شروط ضمن عقد نکاح در پرونده مورد رسیدگی وجود دارد، در موارد زیادی از توان حقوقی و حوصله اداری زن متقاضی طلاق، خارج است. لذا قانع ساختن دادگاه در تحقق یکی اسباب طلاق و انطباق شرایط پرونده با حکم قانون، از عهده وکیل متخصص طلاق بهتر بر می آید.پیشنهاد می گردد در نخستین اقدام برای اطلاع از مراحل درخواست طلاق از طرف زوجه به وکیل دادگستری باتجربه در زمینه طلاق و دعاوی خانوادگی مراجعه شود.

۲-طرح دادخواست طلاق از طرف زن

دادخواست طلاق از طرف زن روشن کننده مدعا و خواسته ی اوست.بنابراین باید دلیل درخواست طلاق و مستندات آن را به دادگاه خانواده ارائه نماید.بدیهی است در مورد دادخواست طلاق از طرف زن ،نام و نام خانوادگی و سایر مشخصات زن در ردیف خواهان و نام مرد(زوج) و مشخصات او در ردیف خوانده قرار می گیرد.

اصلی ترین بخش دادخواست قسمت خواسته می باشد که در فرم دادخواست رسمی با عنوان خواسته و بهای آن چاپ شده است.خواسته طلاق از دعاوی غیر مالی است.بنابراین نیازی به تقویم آن نیست و با ابطال تمبر دعاوی غیرمالی که معمولاً در سالهای اخیر رو به افزایش بوده است قابل ثبت می باشد. طلاق از طرف زن دارای اقسامی است

در مورد دلایل طلاق نیز بسته به اینکه طلاق از طرف زن به استناد عسر و حرج باشد یا شروط ضمن عقد و یا … ؛ مدارک و مستندات دعوی با هم متفاوت است.برای نمونه در دادخواست طلاق به استناد عسر و حرج باید مستنداتی مانند رای دادگاه و یا دلایلی مانند استناد به شهادت شهود و حتی تحقیقات محلی در ردیف دلایل و ضمائم دادخواست درج گردد.

در شرح دادخواست به توضیح خواسته دادخواست پرداخته می شود و مدارک هر بخش در قسمت مورد نظر،مورد استناد قرار می گیرد.

۳-برای طرح درخواست طلاق از طرف زوجه به کجا مراجعه نماییم؟

دادخواست طلاق از طرف زوجه در شهرهایی مانند تهران که سیستم ثبت دادخواست به صورت الکترونیک و از طریق دفاتر خدمات قضایی شکل گرفته است در دفاتر خدمات قضایی ثبت می گردد و شماره شعبه و تاریخ رسیدگی از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک و پیامک به طرفین دعوی طلاق و یا وکلای آنان اعلام و ابلاغ می گردد.در شهرهایی که سامانه ثبت الکترونیک دادخواست ها راه اندازی نشده است متقاضی طلاق یا وکیل او دادخواست و ضمائم را در دو نسخه منظم و یکسان به قسمت ارجاع دادگاه ارائه می دهد.

زن برای ثبت دادخواست طلاق می تواند به دادگاه محل اقامت مرد(زوج) و یا حتی در محل سکونت خود اقامه دعوی نماید. برای مثال خانمی که به اتفاق همسر خود در شیراز سکونت داشته و زندگی می کرده است و پس از بروز دعوا و مشاجره منزل شوهر در شیراز را ترک کرده و به منزل پدری در تهران مراجعه نموده است؛ مجاز و مختار است که دادخواست طلاق را در شیراز یا تهران به ثبت برساند.

۴-مراحل درخواست طلاق از طرف زن از نظر انجام داوری

در همه دعاوی طلاق از جمله دادخواست طلاق از طرف زن و البته جز طلاق توافقی،ارجاع دعوی به داوری الزامی است.در واقع ظرف یک هفته پس از ابلاغ قرار ارجاع به داوری دو طرف دعوی طلاق می بایست داور واجدالشرایط خود را به دادگاه معرفی نمایند.داور باید متاهل و حداقل سی ساله باشد و در درجه اول باید از بین نزدیکان و خویشان انتخاب و معرفی شود و در فرض نبودن داور واجد الشرایط بین اقوام انتخاب داور از افراد غیرفامیل نیز مجاز است.

۵-میزان اعتبار نظر داور در طلاق از طرف زن

هر چند نظریه داوران اصولاً تعیین کننده در دعوای طلاق است ولی دادگاه بر اساس اختیارات قضایی و اینکه تشخیص دهنده اصلی حکم موضوع است می تواند نظریه داوران را با ذکر دلیل نپذیرد.

به هر حال روشن است که نظریه داوران در طلاق بسیار مهم است.

 

۶-تعیین تکلیف مسائل مالی و حضانت فرزندان در طلاق از طرف زن

در دعوی طلاق از طرف زن نیز مانند سایر دعاوی طلاق،بایستی در فرضی که دادگاه رای به طلاق صادر می نماید،موضوع حضانت فرزندان و تکلیف امور و حقوق مالی زوجه مانند مهریه و جهیزیه را روشن نماید.

مراحل درخواست طلاق از طرف زن

۷-مراحل درخواست طلاق از طرف زن از جهت اعتراض به رای طلاق

رای طلاق به جهت اهمیت فراوان از جمله آرای قابل فرجام است.یعنی در دیوان عالی کشور نیز مورد رسیدگی شکلی قرار می گیرد و همین موضوع موجب طولانی تر شدن فرآیند رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زوجه گردیده است.

۸- مراحل درخواست طلاق از طرف زن از جهت اجرای رای طلاق

باید دانست که حکم طلاق دارای اعتبار شش ماهه از تاریخ ابلاغ رای فرجامی یا دادنامه قابل فرجام است.اگر تصمیم دادگاه به صورت گواهی عدم امکان سازش باشد مدت اعتبار رای سه ماه از تاریخ ابلاغ رای قطعی یا قطعی شدن رای است.

چنانچه حکم طلاق به درخواست زن صادر شود و زوج اقدامی برای اجرای صیغه طلاق ننماید سردفتر طلاق به نمایندگی از دادگاه صیغه طلاق را جاری می نماید.

مراحل درخواست طلاق از طرف زن

آنچه بیان شد صرفاً ترتیبات رسیدگی به درخواست طلاق از طرف زن بود.ولی روشن است که گرفتن نتیجه دلخواه در دعوی طلاق و یا راهنمایی گرفتن در موضوع طلاق،حسب مورد مستلزم اعطای وکالت به وکیل متخصص طلاق و دعاوی خانوادگی و مشاوره حقوقی گرفتن از چنین وکیلی است.

جهت هماهنگی برای دریافت راهنمایی های حضوری لازم درمورد مراحل درخواست طلاق از طرف زن می توانید با ما تماس بگیرید.

 

ارسال پاسخ

*