نمونه رای درباره نحوه تنظیم دادخواست و وکالتنامه به استناد وکالت مع الواسطه

دعاوی حقوقی دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی کیفری دعاوی ملکی

نحوه تنظیم دادخواست و وکالتنامه به استناد وکالت مع الواسطه / وکالت مع الواسطه یعنی وکالتی که به واسطه یک یا چند نفر بین وکیل و موکل برقرار می شود.

وکالتنامه مع الواسطه ممکن است بین اشخاص غیر وکیل ، اشخاص حقیقی و حقوقی و شخص غیر وکیل و وکیل دادگستری برقرار شود.

معمولاً چون امکان رویارویی مستقیم بین موکل و وکیل میسر نیست و یا به هر دلیلی موکل به شخصی اختیار تام برای توکیل به غیر در مورد وکالت اعطا می نماید، بحث تنظیم وکالت مع الواسطه مطرح می گردد.

دفاتر اسناد رسمی با وجود مقررات سختگیرانه ای که در مورد تنظیم اسناد رسمی وجود دارد وکالت مع الواسطه رسمی را به درستی تنظیم می نمایند.

اما در مورد وکلای دادگستری همانطور که از مفاد دادنامه زیر بر می آید در مورد نحوه تنظیم د ادخواست و وکالتنامه به استناد وکالت مع الواسطه بعضاً اشتباهاتی رخ می دهد.

فرض مساله این است که شخصی بر اساس وکالت نامه رسمی تنظیمی در دفاتر اسناد رسمی و یا وکالتنامه های تنظیمی در فرم های مخصوص وکلای دادگستری به وکیل دادگستری برای طرح دعوی یا هر اقدام حقوقی یا اداری دیگر وکالت داده است.

برای توکیل به غیر می بایست در وکالتنامه یا وکالتنامه های سابق ،حق توکیل به غیر به وکیل اعطا شده باشد.

در اینجا در قسمت مشخصات موکل، پس از درج مشخصات موکل می بایست قید گردد « با وکالت مع الواسطه از آقای/خانم …طبق وکالتنامه ضمیمه به شماره…مورخ….»

بنابراین وکالتنامه یا وکالتنامه های مع الواسطه نیز باید پیوست دادخواست تقدیمی گردد.

در غیر این صورت سمت وکالتِ وکیل طرح کننده دعوی محرز نیست.

به نظر ما درج عبارت بالا در ردیف مشخصات وکالتنامه در فرم وکالتی که به مرجع رسیدگی کننده تقدیم می گردد و پیوست نمودن وکالتنامه یا وکالتنامه های واسطه به دادخواست برای احراز سمت وکیل کافی است.

با این حال جهت اطمینان می توان در ابتدای قسمت شرح شکایت یا دادخواست یا لایحه ای که به مرجع رسیدگی کننده تقدیم می گردد،اضافه نمود:

احتراماً اینجانب…به عنوان وکیل مع الواسطه آقای/خانم/شرکت…با تقدیم وکالتنامه های شماره…و… به عرض می رساند….

بیشتر بدانید : نحوه تنظیم وکالتنامه در دیوان عدالت اداری

نمونه رای درباره نحوه تنظیم دادخواست و وکالتنامه به استناد وکالت مع الواسطه

چنانچه شخصی به دیگری وکالت داده باشد تا جهت طرح دعوا در مراجع قضایی برای وی وکیل اخذ نماید ولی وکیل دوم وکالت نامه وکیل اول را پیوست دادخواست ارائه نکند، سمت وی در دعوا محرز نیست و قرار رد دعوا صادر می شود.

دادنامه : ۹۲۰۹۹۷۰۲۶۹۵۰۰۵۵۱

راُی دادگاه

در خصوص دادخواست تقدیمی توسط ع. ن به وکالت از م .ف با وکالت مع الواسطه م.ف به طرفیت ح.ج ، به خواسته اعلام بطلان بخشی از قرارداد عادی مورخ ۸۵/۹/۲ و مطالبه ارزش دو پنجم از مبیع موضوع قرارداد و کلیه خسارات قراردادی و قانونی و خسارات دادرسی، دادگاه با توجه به محتویات پرونده و مداقه در وکالت نامه ارائه شده توسط وکیل خواهان ، نظر به اینکه در وکالت نامه ، مذکور ، موکل آقای م.ف با وکالت مع الواسطه خانم م.ف اعلام گردیده است .

در صورتی که هیچ گونه دلیل مدرکی که اثبات نماید خانم م.ف وکیل خواهان م.ف است، ارائه نگردیده و وکالت نامه نیز توسط خواهان م.ف امضاءنشده است.

بنابراین سمت تقدیم کننده دادخواست که به وکالت از خواهان ، مبادرت به تنظیم و تقدیم دادخواست نموده ، احراز نمی گردد. لذا به استناد بند ۵ ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی ، قرار رد دعوا صادر و اعلام می گردد. ‌

راُی صادره ظرف بیست روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران است.

رئیس شعبه ۲ دادگاه حقوقی تهران

راُی دادگاه

در خصوص تجدیدنظر خواهی م.ف با وکالت خانم ع.ن به طرفیت ح.ج نسبت به دادنامه ۲۰۰۰۱۰- ۹۲/۱/۲۰ صادره از شعبه ۲ دادگاه عمومی حقوقی تهران ، در مهلت و زمان قانونی موضوع کلاسه ۵۴۲/۲/۹۱ که به موجب آن قرار رد دعوی نام برده مبنی بر اعلام بطلان بخشی از قرارداد عادی مورخ ۸۵/۹/۲ و مطالبه ارزش ۲/۵ از بیع صادر و اعلام گردیده ، مورد بررسی قرار گرفت.

 از توجه به مستندات دعوی و اظهارات مکتوب در پرونده ، ایراد و اعتراض تجدیدنظر خواه به نحوی نیست که نقض دادنامه بدوی را ایجاب نماید و مخالفت آن را با قانون و دلایل موجود در پرونده در ماده ۳۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی ، مطابقت ندارد و دادنامه طی رسیدگی های لازم برابر اصول و موازین قانونی صادر شده و خدشه و خللی بر آن وارد نیست .

 زیرا خانم م.ف فقط با تفویض وکالت از سوی م.ف نسبت به م.ف وکالت داشته و از طرف شخص م.ف وکالت داده نشده ، و نظر به مراتب ، دادنامه براساس دلایل و مدارک ابرازی انشا گردیده و در این مرحله از دادرسی ، تجدیدنظرخواه دلیل و مدرک موجهی که متضمن جهت موجه نقض دادنامه بدوی گردد، به دادگاه ارائه نداده. لذا دادگاه به استناد  قسمت اول ماده ۳۵۳ قانون آیین دادرسی مدنی ، با رد اعتراض دادنامه بدوی ، تاُیید و استوار می گردد. این راُی قطعی است .

رئیس شعبه ۵۲ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

در امور حقوقی : از خدمات وکیل دعاوی حقوقی بهره ببرید.

تدوین : مسعود فریدنی

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

تلفن تماس : ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

 

ارسال پاسخ

*