مسائل و نکات حقوقی مربوط به نحوه تنظیم نمونه دادخواست طلاق توافقی

دعاوی حقوقی

اگر برای ملاحظه و الگو گرفتن از یک نمونه دادخواست طلاق توافقی وارد این صفحه شده اید، لازم است قبل از ارائه نمونه دادخواست یاد شده ، مسائلی را درباره نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی مطرح نماییم:

متن و مفاد تقریباً یکسان نمونه دادخواست های طلاق توافقی

نمونه دادخواست طلاق توافقی چه از طرف وکیل باشد چه زوجه یا با وکالت زوج یا با وکالت مع الواسطه ، از نظر مفاد و متن تقریباً یکسان است.

و اینکه طرح دادخواست طلاق توافقی با وکالت باشد یا بدون دخالت وکیل ، تنها از نظر شکلی و بر نحوه تنظیم دادخواست طلاق توافقی مؤثر است.

و الا احکام طلاق توافقی ، حقوق زن در طلاق توافقی ، حضانت فرزند در طلاق توافقی ، حکم طلاق توافقی و مهریه ، مدارک لازم برای طلاق توافقی و… تغییر چندانی نمی نماید.

مدارک لازم برای تنظیم نمونه دادخواست طلاق توافقی

کپی دارت ملی ، نکاحنامه و شناسنامه جزو مدارک اصلی طلاق توافقی هستند.

ممکن است به فراخور هر پرونده ، مدارک دیگری نیز به دادخواست ضمیمه گردد.

اگر طرح دعوی طلاق توافقی توسط وکیل انجام گردد لازم است وکالتنامه وکیل نیز به دادخواست ضمیمه گردد.

آیا ارائه و پیوست نمودن صورتجلسه یا متن توافقنامه طلاق توافقی به دادخواست طلاق توافقی لازم است ؟

پاسخ این پرسش منفی است.

حتی لازم نیست شرایط طلاق توافقی و مسائلی مانند مهریه در طلاق توافقی ، حضانت فرزندان ،وضع جهیزیه و نفقه و… در دادخواست گنجانده شود.

مطمئناً دادگاه خانواده رسیدگی کننده به دعوی طلاق توافقی ، جزء به جزء این امور را از طرفین پرونده یا وکلای آنها جویا شده و در رأی صادره ، توافقات را مورد تصریح قرار می دهد.

پس پیوست ننمودن مدرکی به عنوان توافق نامه طلاق توافقی به دادخواست فاقد ایراد قانونی است.

بیشتر بدانید : نمونه صورتجلسه طلاق توافقی

روش ارائه نمونه دادخواست طلاق توافقی

در نقاطی که دفاتر خدمات قضایی راه انداری شده است ، ثبت و ارائه دادخواست طلاق توافقی در این دفاتر انجام می شود.

این دفاتر متن رایجی در مورد طلاق توافقی دارند که همان متن را در دادخواست درج و با متن امضای الکترونیک طرفین ، ثبت دادخواست به پایان می رسد.

پس از چندی پیامک حاوی شعبه رسیدگی کننده ، ارسال و طرفین می توانند با حضور در شعبه مربوطه ، اقدامات حقوقی برای پیگیری دادخواست طلاق توافقی را به انجام رسانند.

در مناطقی هم که دفاتر مذکور راه اندازی نشده اند طرفین پرونده ( یعنی زن و شوهر ) یا وکلای آنها در صورت طرح دادخواست طلاق توافقی توسط وکیل ، دادخواست را تنظیم و امضاء نموده و برای ارجاع به قسمت ارجاع دادگاه مربوطه ارائه می نمایند.

متذکر می گردد هر چند تنظیم و الحاق متن به عنوان توافقنامه طلاق توافقی به دادخواست لازم نیست، اما در هر حال طرفین پرونده بایستی از قبل در مورد مسائلی مانند مهریه ، نفقه ، حضانت فرزند در طلاق توافقی ، اجرت المثل ، جهیزیه و مقدار بذل و بخشش زن در قبال رضایت مرد به طلاق ، تصمیم گیری نمایند.

این توافقات بایستی تا مرحله پایانی انجام کار پابرجا باشد وگرنه به هر علتی گواهی عدم امکان سازش برای اجرای صیغه طلاق ( رأی طلاق ) باطل گردد ، توافقات طلاق توافقی نیز هرچند در رأی دادگاه آمده باشند ، بی اعتبار می گردند.

مثلاً مرد به استناد بخشش مهریه ای که در گواهی عدم امکان سازش باطل شده درج شده است ، نمی تواند از پرداخت مهریه در فرض طرح دادخواست مطالبه مهریه توسط زن خودداری نماید.

با توجه به تنش ها و درگیری هایی که بین طرفین در پرونده های طلاق توافقی به وجود می آید بهتر است برای طرح دادخواست طلاق توافقی از وکیل طلاق توافقی کمک گرفته شود.

یقینناً وکیل طلاق توافقی در مورد اینکه برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ و اینکه برای طلاق توافقی باید کجا رفت ، اطلاعات بهتری دارد.

پیشنهاد ما این است که چنانچه دادخواست طلاق توافقی با دخالت وکیل انجام می گردد ، وکیل طلاق توافقی از قبل توافقنامه طلاق  توافقی را  بر اساس توافق و خواسته های مشترک زوجین تنظیم و حتی اگر آن را پیوست دادخواست ننمود ، چنین مدرکی را نزد خود نگهدارد.

خاصیت این اقدام جلوگیری از ادعاهای احتمالی موکل در مورد اقدام خارج از اختیار وکیل است.

با توجه به آنچه بیان شد و اینکه لزومی به درج توافقات طلاق در دادخواست نمی باشد ، متن و نمونه دادخواست طلاق توافقی پیشنهادی ، به شرح زیر است :

ریاست محترم دادگاه تهران

با سلام احتراماً اینجانبان                  و                    با تقدیم تصاویر مصدق نکاحنامه ، شناسنامه و کارت ملی به عرض می رسانیم به موجب سند و ازدواج ضمیمه در تاریخ              در دفتر خانه ازدواج شماره           تهران به طور رسمی و دائمی ازدواج نموده ایم که ثمره این ازدواج دو فرزند به نام های                و               به ترتیب           و         ساله می باشد.

متأسفانه به دلیل اختلاف اخلاقی و رفتاری دامنه دار، ادامه زندگی مشترک را به صلاح خود و فرزندان ندانسته و از محضر عالی صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی ) را با شرایطی که در دادگاه به عرض خواهیم رساند ، استدعا داریم.

در ستون خواسته و بهای آن اضافه می گردد : صدور گواهی عدم امکان سازش ( طلاق توافقی )

 در قسمت خواهان و خوانده ، مشخصات زوج و زوجه و در قسمت دلایل و منضمات اضافه می شود ، نکاحنامه زوجین،شناسنامه ها و کارت ملی آنها

در صورت دخالت وکیل و طرح دادخواست طلاق توافقی توسط وکیل ، مشخصات وکیل در ستون مربوطه تکمیل می گردد.

چند مسأله در مورد دادخواست طلاق توافقی:

هزینه طلاق توافقی چقدر است؟ هزینه طلاق توافقی برای ثبت و دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات قضایی یا دادگاه خانواده ، در حال حاضر حدود ۰۰۰/۱۶۰ تومان است.

چنانچه طرفین قصد گرفتن وکیل داشته باشند بسته به اینکه وکالت از سوی یکی از زوجین یا هر دوی آنها باشد ، هزینه ها متفاوت است.

هزینه ثبت طلاق توافقی در محضر نیز جزو هزینه های طلاق توافقی است که این هزینه در حدود ۰۰۰/۴۵۰ تومان می باشد.

هزینه مشاوره در طلاق توافقی در حدود ۷۰ هزار تومان برای هر دو نفر است ( هزینه معمول و جاری در شهر تهران )

حقوق زن در طلاق توافقی چیست ؟

در این باره رجوع نمایید به : مقاله حقوق زن در طلاق توافقی

شرایط طلاق توافقی در دوران عقد چیست؟

روش طلاق توافقی و اینکه برای طلاق توافقی چه باید کرد؟ ؛ در دوران عقد یا پس از آن ( دوران زندگی مشترک ) تفاوت خاصی ندارد.

مدارک لازم برای طلاق توافقی : عقدنامه ، شناسنامه ها و کارت های ملی طرفین و وکالتنامه وکیل   ( در صورت دخالت وکیل ) مدارک لازم برای طرح دادخواست طلاق توافقی هستند.

مسائل و نکاتی درباره نمونه دادخواست طلاق توافقی مطرح شده یقیناً استفاده از خدمات وکیل متخصص در طلاق برای طرح چنین دعاوی پیشنهاد می گردد.

نویسنده : مسعود فریدنی

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی

تلفن تماس : ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

ارسال پاسخ

*