رای دیوان عدالت اداری در خصوص مرجع تشخیص سخت و زیان آور بودن مشاغل

دعاوی دیوان عدالت اداری

مرجع تشخیص سخت و زیان آور بودن مشاغل / اطلاع داشتن از نهادهای و مراجع ذیصلاح برای تصمیم گیری در موضوعات اختلافی موجب صرفه جویی در وقت و پیشبرد بهتر مسائل حقوقی می گردد.


در مورد مشاغل سخت و زیان آور در صورتی که راجع به اصل این موضوع که آیا شغل کارگر در شمار مشاغل سخت و زیان آور است یا خیر، اختلاف نظر وجود داشته باشد،ابتدائاً مرجعی برای تعیین تکلیف در این باره باید اظهار نظر نماید.
سخت و زیان آور تشخیص شدن شغل مورد نظر به طور طبیعی موجب استفاده کارگر از مزایای قانونی مشاغل سخت و زیان آور و از جمله احتساب هر سال سابقه به میزان یک و نیم سال خواهد شد.
دادنامه مورد نظر به قرار زیر است:
تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل بر عهده کمیته های بدوی و تجدیدنظر استانی مستقر در ادارات کار و امور اجتماعی می باشد.
شماره دادنامه : ۹۳۰۹۹۷۰۹۵۵۴۰۰۰۴۲

رای
طبق جزء یک از بند ب تبصره ۲ اصلاحی [الحاقی] به ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی ( قانون موسوم به بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت و زیان اور ) و بند یک از ماده ۱۳ آیین نامه اجرایی قانون مذکور ( تصویب نامه مورخ ۸۶/۲/۵ هیات وزیران ) برای بازنسشتگی پیش از موعد در مشاغل سخت وزیان آور داشتن بیست سال متوالی و یا بیست وپنج سال متناوب سابقه پرداخت حق بیمه در کارهای سخت و زیان آور ضروری می باشد. همچنین بر اساس ماده ۲ آیین نامه اجرایی قانون مذکور تعیین سخت و زیان آور بودن مشاغل بر عهده کمیته های بدوی و تجدیدنظر استانی مستقر در ادارات کار و امور اجتماعی می باشد. بنا به مراتب فوق ، نظر به این که سخت و زیان آور بودن شغل شاکی مورد تایید کمیته تشخیص مشاغل سخت و زیان آور استان قزوین قرار گرفته و با توجه به اینکه بر اساس نظریه کمیته استانی ، مشاغل اعلامی در صنایع توانبخشی و کارگری نقاش درجه ۲ با ترفیع به درجه یک فرش اکتابان جزء مشاغل سخت و زیان آور مورد تایید قرار داده و از طرفی مسئول ارسال لیست کارفرما بوده و در لیست ارسالی کارگر نقش نداشته ، فلذا شکایت وارد تشخیص و مستندا به مواد ۱۰ و ۱۱ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۹۲، حکم به اجابت خواسته شاکی صادر می شود . رای صادره وفق ماده ۶۵ قانون دیوان عدالت اداری مصوب ۹۲ ظرف بیست روز پس از ابلاغ ، قابل تجدیدنظر خواهی در شعب دیوان می باشد.

رئیس شعبه ۲۹ دیوان عدالت اداری

رای
نظر به این که شاکی مستندا به ماده ۴۶قانون تشکیلات و آیین دادرسی ، از شکایت خود کلا منصرف شده است؛ لذا قرار سقوط شکایت شاکی صادر و اعلام می گردد. رای قطعی است.

رئیس شعبه ۴ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری – مستشار شعبه
منبع دادنامه : نمونه آراء پژوهشگاه قوه قضاییه
این مطلب با موضوع مرجع تشخیص سخت و زیان آور بودن مشاغل توسط مسعود فریدنی وکیل پایه یک دادگستری تدوین گردیده است.
تلفن تماس: ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

مطالب مرتبط:

۱-درباره بازنشستگی پیش از موعد 

۲- چگونگی محاسبه بیمه در مشاغل سخت و زیان آور

ارسال پاسخ

*