اثر عدم پرداخت مالیات شرکت بر معافیت مالیاتی چیست؟

دعاوی دیوان عدالت اداری

در پاسخ به این سوال آیا عدم پرداخت مالیات شرکت مانع معافیت مالیاتی است؟ دادنامه ای از دیوان عدالت اداری صادر شده که در زیر درج می گردد:

عدم پرداخت مالیات موضوع ماده ۱۰۴ قانون مالیات های مستقیم، بر خلاف عدم تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان در دوره معافیت، مشمول جریمه ای معادل بیست درصد مالیات پرداخت نشده بوده و منجر به محرومیت از معافیت مالیاتی نمی شود.

نمونه رای درباره عدم پرداخت مالیات شرکت

شماره دادنامه: ۹۳۰۹۹۷۰۹۰۵۲۰۰۷۳ مورخ: ۱۳/۰۳/۱۳۹۳

رأی

در خصوص اعاده دادرسی ع.الف. مدیر م.ی. به طرفیت سازمان امور مالیاتی کشور به خواسته اعاده دادرسی از دادنامه شماره ۱۴۰۱۵۲۲-۱۲/۱۰/۹۰ این شعبه که طی آن راجع به شکایت وی به طرفیت سازمان امور مالیاتی به خواسته نقض و ابطال رأی شماره…. هیأت حل اختلاف مالیاتی و … شورای عالی مالیاتی، حکم به رد شکایت صادر گردیده بوده؛ با توجه به مفاد لایحه دفاعیه واصله از طرف شکایت و نیز ملاحظه یک جلد پرونده استنادی به لحاظ اینکه قبض پرداختی شاکی که به استناد آن درخواست اعاده دادرسی نموده، در تاریخ ۱۶/۳/۸۹ صادر، در حالی که موضوع پرونده مربوط به مالیات تکلیفی سال ۸۵ بوده عدم کسر و پرداخت نشدن مالیات در موعد مقرر قانونی و عدم رعایت مقررات ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی موضوع تبصره ۳ ماده ۱۳۹ قانون مالیات های مستقیم، شرکت مذکور حق استفاده از معافیت مالیاتی را از دست داده، فلذا حکم به رد شکایت صادر و اعلام می گردد. رأی صادره قطعی است.

رئیس شعبه ۱۴ دیوان عدالت اداری- مستشار شعبه

صباغی- صفوی

نکته: به گفته وکیل دیوان عدالت اداری تهران ( مسعود فریدنی ) آرای قطعی هیات های مالیاتی ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ از ناحیه اشخاص مقیم ایران در دیوان عدالت اداری قابل شکایت می باشند.

رأی

با مداقه در اوراق و محتوای پرونده، نظر به اینکه مودی بر مبنای ماده ۱۱۰ قانون مالیات های مستقیم و ماده ۱۵ آیین نامه اجرایی تبصره ۳ ماده ۱۳۹ قانون یاد شده نسبت به تسلیم اظهارنامه در موعد قانونی اقدام نموده و مطابق تبصره ۳ ماده ۱۹۳ قانون مالیات های مستقیم، عدم تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان در دوره معافیت، موجب عدم استفاده از معافیت سال مربوط خواهد شد و عدم پرداخت مالیات تکلیفی مندرج در ماده ۱۰۴ ق.م.م در موعد قانونی مشمول ماده ۱۹۹ ق.م.م بوده و ایجاد محرومیت از معافیت نمی کند؛ لذا شعبه دوم تشخیص دیوان با در نظر گرفتن مراتب فوق البیان و با اجازه و اختیار حاصله از ماده ۱۲۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲ و به استناد مواد ۷ و ۱۳ و ۱۴ و با اعمال ماده ۱۸ قانون دیوان مصوب ۱۳۸۵، ضمن نقض دادنامه شماره… مورخ… و آرای شماره… صادره از شعبه پنجم شورای عالی مالیاتی، جهت رسیدگی مجدد با رعایت موازین قانونی به هیأت مربوطه ارجاع می کند. رأی صادره قطعی است.

دادرس شعبه ۲ تشخیص دیوان عدالت اداری- مستشاران شعبه

مهدوی- تقوی- صباغی- ساریخانی

پیشنهاد مطالعه : نحوه شکایت به دیوان عدالت اداری 

این مطلب در ارتباط با عواقب نپرداختن مالیات شرکتها و تاثیر  عدم پرداخت مالیات شرکت بر معافیت مالیاتی توسط وکیل دعاوی دیوان عدالت اداری ( مسعود فریدنی ) تدوین گردیده است.

تلفن تماس : ۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

 

ارسال پاسخ

*