هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری چقدر است؟

دعاوی دیوان عدالت اداری دعاوی شهرداری ها دعاوی ملکی

هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری و مورد قبول وکیل باتجربه دیوان عدالت ادای ،بیشتر است یا هزینه وکیل در دادگاه های عمومی؟

در مورد پرونده های مختلف دیوان عدالت اداری و شهرداری؛ هزینه وکیل به چه میزان متفاوت است؟

برای مقدمه باید گفت در مورد هزینه وکیل برای شکایت در دیوان عدالت نیز مانند هزینه و حق الوکاله وکیل در دادگاه ها به جهت ناعادلانه و واقع بینانه نبودن تعرفه حق الوکاله،بیشتر تابع رویه و عرف وکلاست.

نامتعارف بودن تعرفه حق الوکاله به حدی است که حتی ارباب رجوع نیز رغبتی به معیار قرار دادن نصابهای مندرج در آن را ندارد،زیرا غالباً درصدها و هزینه های تعیینی به اندازه ای ناچیز است که موکل نیز اطمینان می یابد که هیچ وکیلی با مبالغ مورد نظر متقبل کار نمی گردد و با فرض قبول وکالت، انگیزه لازم برای پیگیری را نخواهد داشت.

در قالب سوالات بالا موضوع را بررسی می نماییم:

تفاوت هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری و دادگاه ها

در دعاوی مالی دادگستری و در برخی دعاوی غیرمالی که البته نتیجه آن دفع ضرر یا جلب منفعت است بیشتر وکلای دادگستری معیار را بر ده درصد ارزش خواسته قرار می دهند.

اما به عقیده نگارنده از یک وکیل خوب و باتجربه دیوان عدالت اداری انتظار می رود توجهاً به غیرحضوری بودن رسیدگی به دعاوی در دیوان عدالت اداری هزینه کمتری به نسبت دعاوی مطرح در دادگستری مطالبه نماید.

بنابراین می توان گفت که اصولاً هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری از هزینه وکیل برای شکایت در دادگاه ها و دادسراهای عمومی و انقلاب کمتر است.

ولی در برخی دعاوی مانند اعتراض به رای هیات تخلفات اداری دائر بر اخراج یا انفصال دائم مستخدم،با توجه به ارزش و اهمیت کار و نتیجه آن،پیروی ننمودن از اصل پیشنهادی بالا برای تعیین حق الوکاله منطقی است.

همچنین است در دعاوی مانند ابطال تملک اراضی توسط شهرداری و دستگاه های دولتی و نیز رای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری در مورد قلع بنا.

هزینه وکیل در دیوان عدالت اداری در دعاوی مختلف دیوان

در این مورد باید قائل به تفکیک شد به طور مثال در دعاوی جزیی و کم اهمیت تر مانند اعتراض به رای هیات حل اختلاف یا تشخیص اداره کار یا کمیسیون ماده ۱۰۰ یا هر یک از کمیسیون های موضوع مواد ۷۷ و ۹۹ قانون شهرداری که حسب مورد میزان حقوق و مزایا و سنوات یا عوارض و یا جریمه تعیینی کمتر از بیست میلیون تومان است از یک سو و دعاوی و پرونده های خطیری مانند اعتراض به غیرقانونی بودن تملک اراضی یا احراز تخلف شهرداری که منتهی به خساراتی با ارزش ریالی بیش از یکصد میلیون تومان داشته است،بایستی قائل به تفاوت و تفکیک شد.

در دسته دوم دعاوی پیش گفته معمولاً میزان حق الوکاله و هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری با تصدی یک وکیل باتجربه و خوب در دیوان عدالت اداری و شهرداری به حق الوکاله های معمول در دادگستری نزدیک است.

در پایان متذکر می گردد بر خلاف قانون آیین دادرسی مدنی که تصریح به امکان مطالبه حق الوکاله و هزینه دادرسی از خوانده دعوی مبنیاً بر قاعده تسبیب دارد،در قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری حکمی در این باره موجود نیست.

بیشتر بدانید: روزهای کاری دیوان عدالت اداری در تهران

این مطلب با موضوع هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری تدوین گردیده است.

تدوین:مسعود فریدنی

وکیل پایه یک دادگستری

تلفن:۰۹۱۲۳۹۷۸۱۱۷

ارسال پاسخ

*