انتقال چک بعد از صدور گواهی عدم پرداخت

دعاوی حقوقی

انتقال چک بعد از صدور گواهی عدم پرداخت

انتقال چک بعد از صدور گواهی عدم پرداخت چه آثاری دارد؟ انتقال چک بعد از صدور گواهی عدم پرداخت چگونه انجام می پذیرد؟ در این باره نظریه مشورتی ای صادر شده که در زیر درج می گردد:

انتقال چک بعد از صدور گواهی عدم پرداخت
سوال: چنانچه دارنده چک (الف) با رابطه بلا فصل پس از اخذ گواهی عدم پرداخت با قید این جمله در ظهر چک «کلیه حق و حقوق قانونی این چک را به آقای (ب) واگذار نمودم» ، چک را به شخص (ب) منتقل نماید، آیا اوصاف اسناد تجاری از قبیل اصل عدم توجه ایرادات در اسناد تجاری در مقابل دارنده با حسن نیت شامل حال این منتقل­ الیه (ب) می­گردد؟

نظریه مشورتی اداره حقوقی قوه قضاییه، شماره۷/۹۵/۲۴۸ ـ ۱۳۹۵/۲/۱۲ :

 پس از واخواست سند تجاری، انتقال حقوق دارنده به شخص ثالث برابر مقررات خاصی که در مواد ۲۷۰ و ۲۷۱ قانون تجارت پیش‌بینی شده است، به عمل می­آید و با صرف ظهرنویسی امکان­پذیر نیست. با این حال، بدیهی است هر امضائی که در سند به عمل می­آید، برای امضاءکننده برابر مقررات عام حقوق مدنی واجد آثاری خواهد بود که احراز آن با مرجع قضائی رسیدگی‌کننده است.

مواد ۲۷۰ و ۲۷۱ قانون تجارت به شرح زیر هستند:

ماده ۲۷۰ – هر شخص ثالثی می‌تواند از طرف برات‌دهنده یا یكی از ظهرنویسها وجه برات اعتراض شده را كارسازی نماید – دخالت شخص ثالث و‌پرداخت وجه باید در اعتراضنامه یا در ذیل آن قید شود.

ماده ۲۷۱ – شخص ثالثی كه وجه برات را پرداخته دارای تمام حقوق و وظایف دارنده برات است.

انتقال چک بعد از صدور گواهی عدم پرداخت

ارسال پاسخ

*